Gheorghiță: Din 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin. Numărul de persoane care se vaccinează în fiecare cabinet zilnic va crește de la 60 la 90

4 săptămâni in urmă 1

Președintele Comitetului pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă că, din 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin pe care îl face și că, din 6 aprilie, numărul de persoane care se vaccinează în fiecare cabinet zilnic va crește de la 60 la 90.

„De la 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în fiecare centru. Un alt element important va fi estimarea timpului de așteptare. Timpul de așteptare poate să varieze față de estimare în funcție de capacitatea centrului respectiv și categoriile de persoane înscrise, pentru că sunt preluate cu prioritate cei din etapa a II-a”, a afirmat Gheorghiță.

Acesta a mai declarat că în 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează pe fiecare cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi.

De asemenea, și medicii de familie vor putea să vaccineze pacienții, iar pentru aceste vaccinări nu va fi necesară programarea prin intermediul platformei.

La acest moment sunt peste 775.000 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

De la începutul campaniei, peste 1,2 milioane de români au primit vaccinul, reprezentând circa 9,24% din întreaga populație a României, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Genevieve Engel

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă