Gheorghiță, despre simptomele descrise de balerina Beatrice Şerbănescu după vaccinarea cu AstraZeneca: A fost un episod lipotimic/ Șerbănescu susține că a leșinat și a fost resuscitată de soț

3 săptămâni in urmă 2

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, marți seară, la Antena 3, că simptomele descrise de balerina Beatrice Șerbănescu, care susține că și-a pierdut cunoștința după vaccinarea cu AstraZeneca, reprezintă cel mai probabil un episod lipotimic.

Gheorghiță a argumentat spunând că Șerbănescu a descris cum auzea ce spune soțul ei și îi urma instrucțiunile acestuia, lucruri care nu ar fi fost posibile într-un moment de pierdere a cunoștinței. Coordonatorul CNCAV a mai spus că lipotimia ar fi putut fi cauzată de o eventuală deshidratare pe fondul febrei.

Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională, a povestit la Antena 3 cum a doua zi după imunizare a acuzat stări de oboseală, cefalee după care a şi-a pierdut cunoștința de două ori:

„Am stat cinci minute în picioare și dintr-o dată am simțit că amețesc și m-am așezat pe scaun și de aici o să vă povestesc din relatarea soţului meu. Au urmat două episoade succesive primul a fost un leșin din care mi-am revenit câteva momente după care mi-am pierdut din nou cunoștința. (…) Auzeam doar niște strigături de respiră, respiră şi mă concentram să răspund la indicaţiile soțului meu. Încet încet am revenit la realitate. Mi-a fost teamă că o să mor. Dacă nu era soţul acasă, muream”, a declarat Șerbănescu la Antena 3, într-un interviu la Sinteza Zilei.

sursa foto: Antena 3

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă