Gheorghita, despre relatia cu Voiculescu: "Nu este vorba de nicio tensiune din punct de vedere institutional"

1 lună in urmă 2

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a vorbit din nou despre relatia sa cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, el sustinand ca intre el si Voiculescu nu exista "tensiuni" din punct de vedere institutional.

"Din punct de vedere institutional, avem o colaborare foarte buna, chiar ieri am participat impreuna cu dumnealui la acea sedinta pe care am convocat-o legata de decizia vis-a-vis de lotul incriminat de la vaccinul companiei AstraZeneca. Lucrurile au evoluat cat se poate de bine si nu este vorba de nicio tensiune din punct de vedere institutional", a declarat Valeriu Gheorghita, vineri seara, la TVR.

Ce spune Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor afirma, recent, ca "nu exista niciun scandal" la nivelul Guvernului in urma publicarii de catre Ministerul Sanatatii a unor date privind vaccinarea personalului din MAI si din alte structuri. Kelemen considera ca este nevoie de transparenta, insa sublinia ca "nu e corect sa afle premierul din presa ce ai comunicat si ce date ai pus pe site sau ai publicat".

Datele publicate de ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a publicat, in premiera, date referitoare la pandemie defalcat pe judete. De exemplu, s-au prezentat numarul de teste realizate in fiecare judet, rata de pozitivare, numarul persoanelor spitalizate, cel al vindecatilor si cel al celor care s-au reinfectat. De asemenea, s-au publicat date referitoare la vaccinare.

Luni, prim-ministrul Florin Citu a anuntat ca vor fi facute verificari daca Ministerul Sanatatii a respectat legislatia atunci cand a publicat date referitoare la pandemie, precizand ca erau necesare mai multe avize.

In replica, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a precizat ca date referitoare la numarul de teste ar fi trebuit sa fie publicate cu mult timp inainte.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a declarat marti, raspunzand unei intrebari cu privire la publicarea de catre Ministerul Sanatatii a unor date referitoare la vaccinare, ca nu a facut plangere, ci a facut o informare la solicitarea premierului, legata de datele privitoare la vaccinare, modalitatea prin care sunt puse in mediul online si ce informatii sunt prezentate.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, considera ca nu este normal ca Ministerul Sanatatii sa faca publice datele legate de vaccinarea personalului din minister.

Premierul Florin Citu a declarat miercuri, intrebat daca este multumit de activitatea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, ca nu a facut inca o evaluare si ca aceasta este realizata la jumatatea anului. Prim-ministrul a mai transmis ca nu exista nicio diferenta intre el si Vlad Voiculescu. In ceea ce priveste scandalul publicarii datelor referitoare la teste si la vaccinare de catre Ministerul Sanatatii, seful Executivului a precizat ca va vedea daca este sau nu o problema cu acest demers.

Citeste si:

A murit scriitorul Nicolae Dabija. Era infectat cu coronavirusDeclaratia unica in 2021. Plafonul minim pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale la FiscSharon Stone si-a surprins fanii cu ultima dezvaluire. Vestea anuntata de celebra actrita chiar de ziua eiDe ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozitSefa Autoritatii Nationale pentru Cetatenie castiga lunar, la 53 de ani, o pensie de 20.000 de lei. Venitul ei total se ridica la 30.000 de lei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă