Gheorghita, despre informatiile publicate de Voiculescu: Nu am facut plangere, am facut o informare la solicitarea premierului. Datele trebuie validate, pot fi erori

2 luni in urmă 3

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare face precizari in contextul conflictului generat de informatiile publicate de Ministerul Sanatatii si afirma ca toate datele trebuie sa fie validate, dupa ce se corecteaza eventuale erori care pot sa apara in centrele de vaccinare. In caz contrar, pot aparea "interpretari eronate". Gheorghita a spus ca nu a facut "o plangere" premierului Citu pe acest subiect, ci i-a transmis o informare.

Problemele intre Gheorghita si ministrul Sanatatii au inceput de cand Vlad Voiculescu a preluat mandatul in guvernul Citu.

Valeriu Gheorghita a fost intrebat, marti, intr-o confernta de presa, daca i-a facut premierului o plangere cu privire la publicarea de catre Ministerul Sanatatii a unor date referitoare la vccinare si a raspuns: "Eu nu am facut plangere, am facut o informare premierului, la solicitarea dumnealui, legata de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse in mediul online si ce informatii sunt prezentate".

Publicarea datelor care nu au fost validate

Gheorghita a explicat si care ar fi problemele legate de publicarea unor date care nu au fost validate.

"Toate aceste informatii, in opinia noastra si a specialistilor, necesita a fi validate inainte de a fi puse in mediul online, pentru ca pot sa fie erori de selectare in centrele de vaccinare. Aceste erori se corecteaza cu o intarziere de cel putin 24 de ore si (..) pot sa genereze o serie de interpretari eronate pe baza unor date care sunt nevalidate", a aratat Gheorghita.

Premierul Florin Citu a anuntat ca vor fi facute verificari daca Ministerul Sanatatii a respectat legislatia atunci cand a publicat date referitoare la pandemie, precizand ca erau necesare mai multe avize.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă