Gheorghe Zamfir, dezvăluiri despre începuturile carierei. „A fost foarte marcant momentul”

4 săptămâni in urmă 11


Gheorghe Zamfir este unul dintre cei mai apreciați naiști din România. În cadrul emisiunii Legendele cu Dan Negru, artistul a făcut dezvăluiri despre începutul carierei sale.


„Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București.


Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: „tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid”. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna”, a spus Gheorghe Zamfir la Legendele cu Dan Negru.„Mama l-a repus într-un echilibru oarecare „Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică... El mi-a spus mereu când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul”. Tata a intrat într-o stare de nepovestit.


Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră.


Tatăl a fost fierar, apoi băcan, ucenit. Mama s-a născut în 1914, era mai mare decât tata cu 3 ani. S-a căsătorit cu mama la 17 ani. Pe mine m-a avut la 24. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină”, a continuat naistul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă