Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, în libertate după 50 de zile de detenție. Care au fost motivele condamnării

1 lună in urmă 24

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 17:38

71 citiri

Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, în libertate după 50 de zile de detenție. Care au fost motivele condamnării

”Pinalti”, cum i se mai spunea fostului edil, pe vremea când era președintele clubului de fotbal Ceahlăul, a fost eliberat condiţionat din penitenciar. El fusese condamnat definitiv în dosarul Giga TV la o sentinţă de 4 ani şi 6 luni de detenţie.

A solicitat eliberarea condiţionată la judecătoria din oraşul unde era încarcerat, lucru care a fost admis de magistraţi pe data de 3 noiembrie a acestui an, conform Adevărul.

Gheorghe Ștefan se afla în stare de detenţie de pe 14 septembrie 2021, când sentinţa a devenit definitivă şi irevocabilă, un calcul simplu arătând că a fost privat de libertate exact 50 de zile.

„În temeiul art. 587 Cod de procedură penală, admite cererile de liberare condiţionată formulate de persoana condamnată S.G., deţinut în Penitenciarul Târgu Mureş în executarea pedepsei de 4 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa (...) Tribunalului Bucureşti (...), modificată şi

definitivă prin decizia (...) Curţii de Apel Bucureşti. Raportat la art. 60 alin. 2, alin. 6 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionata a persoanei condamnate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei“, se arată în hotărârea JudecătorieiTârgu Mureş.

Articolele menţionate în sentinţa din 29 octombrie 2021 se referă la liberarea condiţionată, regimul închisorii şi aplicarea legii mai favorabile. Lui Gheorghe Ştefan i s-a pus în vedere că săvârşirea de infracţiuni în termenul de definitivare a libărării conditionate poate atrage revocarea măsurii şi executarea restului de pedeapsă.

Conform actelor de urmărire penală, Gheorghe Ştefan, în calitate de persoană ce controla postul Giga TV, a fost acuzat de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. Laura Georgescu a fost acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, alături de Narcisa Iorga şi deputatul Viorel Hrebenciuc.

Citeste si:

 „Orice alt traseu ar avea un efect catastrofal cu electoratul”

Deputatul PNL Cristian Băcanu a declarat vineri, 5 noiembrie, că singura opțiune reală a PNL este refacerea coaliției cu USR și subliniază că orice al treseu, în speță cu PSD, „ar avea...

Grindeanu susține că Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea de premier. Ce funcție i-ar reveni lui Cîțu în viziunea PSD

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri, 5 noiembrie, că propunerea de premier al partidului ar trebui să fie Marcel Ciolacu. Același semnal a fost dat și cu o zi în urmă...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă