Gheorghe Piperea, avertisment: "Ați stat doi ani în casă și ați consumat mult gaz și energie? Vă sancționăm cu prețuri triple"

1 săptămână in urmă 25

Avocatul spune că, după doi ani de stat în casă în timpul pandemiei, perioadă în care majoritatea am avut consum mare de gaz şi energie, acum facturile la curent se calculează cu media consumului din ultimul an, adică una mare.

Astfel, şi preţurile vor fi mult mai mari.

"Să recapitulăm un pic 

2020 - stați în casă, spălați-vă des pe mâini, distanțați-vă social, faceți sex numai cu minim 2 botnițe și, de preferință, prin uși prevăzute cu "glory hole"

2021 - lucrați/învățați de acasă, înțepați-vă (inutil, dar whatever), anulați Crăciunul, Paștele și rugăciunea în biserică (nu și aloenul sau valantain dei)

2022 - spălați-vă rar sau deloc, iar dacă e musai, faceți dușuri scurte, scoțiene, câte 3-4 odată, cu apa de la toaletă sau de la chiuveta unde ați spălat greierii și lăcustele pentru cină (...)"

Proștilor, ați stat doi ani în casă și ați consumat mult gaz și multă energie? Vă sancționăm acum cu prețuri/tarife triple/cvadruple, pentru că nu ați fost sobri energetic

Și, btw, pregătiți-vă de ultimul bal, că v-am programat pentru un foarte emoționant război holiud style, cu doi combatanți în rolurile principale, un actor de un oarecare succes, în rolul pozitiv, și un fost caghebist, trecut prin 15  morți iminente de cancer până acum (și vindecat prin băi în sânge de coarne de cerb), în rolul negativ al super-vilain-ului. Marvel, beibe.

PS. În speranța că nu va fi ultimul bal înainte de zece luni de noiembrie de plumb, eu încă aștept de mâine la SingFest", a scris avocatul Gheorghe Piperea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Cum se face, de fapt, compensarea facturilor la curent. ANRE: "Pot să fie 1.000 de kWh şi tot va primi plata pentru 255"

Românii au tot auzit îndemnul autorităţilor de a face economie la curentul electric, însă ceea ce nu ştiu oamenii este că efortul lor nu se va vedea în facturile de anul acesta.

Explicaţia este simplă: facturile din 2022 se bazează pe consumul mediu de anul trecut, potrivit observatornews.ro.

Dacă în 2021 ne-am încadrat în pragul stabilit de Guvern, de 300 de kWh, vom primi facturi compensate, dacă nu, vom plăti tot consumul la preţul din contract, de 2-3 ori mai mare.

De la 1 septembrie, noua limită de consum pentru plafonare a scăzut la 255 de kWh pe lună. Însă consumul redus, până la acest nivel, nu garantează facturi mai mici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă