Gheorghe Moroșan, bărbatul acuzat de crimele de la Onești, a fost detubat. Medicii au anunțat procurorii că poate fi audiat

1 lună in urmă 3

Bărbatul de 68 de ani acuzat că a ucis doi muncitori într-un apartament din Onești a fost detubat vineri, 5 martie, de medicii de la Spitalul Județean din Bacău, care au anunțat procurorii că pot relua procedurile judiciare.

„Da, pacientul este detubat din această după-amiază. După ce medicii analizat starea lui, medicii au decis să anunte reprezentanții Parchetul că își pot relua procedurile judiciare”, a declarat Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, pentru Libertatea.

Bărbatul a fost transferat miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i-au fost făcute investigații suplimentare, după ce starea de sănătate i se deteriorase.

După prima operație, medicii din Onești au scos din corpul lui Gheorghe Moroșan nouă gloanțe, dintre care două letale și șapte din cauciuc. Starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, a fost transferat la Spitalul Județean Bacău și a fost nevoie de o a doua operație.

Luni, 1 martie, Gheorghe Morosan a ucis doi muncitori care faceau lucrări într-un apartament din Onești. Criminalul era supărat din cauză că pierduse acel apartament în urma unei executări silite.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex.

La faţa locului au fpst prezente forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

Apoi însă „s-a produs un declic”, când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital.

Șefii Poliției din Bacău și Onești au fost destituiți miercuri, 3 martie, după acțiunea de salvare eșuată, a anunțat ministrul de interne Lucian Bode. Azi, demnitarul a anunțat numele înlocuitorilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă