Gheorghe Ialomițianu „Avem oameni care ne dau lecții de afaceri pe la TV, iar ei nu au plătit niciun leu impozit în România”

2 săptămâni in urmă 23

Foto arhivă Foto arhivă

Fost ministru de finanțe, Gheorghe Ialomițianu conaideăr că introducerea taxei de solidaritate pentru cei cu venituri mari este o decizie bună, mai ales că există oameni cu averi impresionante, dar care nu au plătit niciun leu impozit în țară.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 22:18

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„A fost scoasă taxa de mediu, o greșeală, motiv pentru care avem mașini foarte vechi. Taxa pe mijoacele de transport este un sistem progresiv în funcție de capacitatea cilindrică. De ce să nu introducem contribuție la sănătate pentru pensiile de peste 5.000 de lei. Mașinile vechi sunt cumpărate de persoane cu venituri foarte mici.  Cei cu mașini scumpe le-au înmatriculate în Bulgaria, iar iahturile sunt înregistrate în alte țări. Dacă se introduce taxă de solidaritate, atunci este bine. Dar dacă ne apucăm să căutăm nod în paapură, ne blocăm.

Sunt mulți care și-au construit vile, dar ei nu au declarat niciun venit.

Sunt persoane care au averi și nu au declarat veniturile, e vorba de oameni care ne dau și lecții pe la TV. Ei nu au plătit niciun leu impozit în România. Ne paște o criză alimentară, iar noi nu valorificăm producția internă. Avem producție care stă pe câmp. Se strică legumele pe câmp”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă