Gheorghe Flutur și-a făcut un clip de campanie cu o unitate ATI cumpărată de Crucea Roșie. Organizația e revoltată: „Am cerut să fie șters”

2 months ago 2

Un clip electoral sponsorizat de PNL pe Facebook, în care șeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la inaugurarea unui modul ATI la Spitalul Județean, a stârnit nemulțumirea Crucii Roșii Suceava, organizație care alături de omul de afaceri Ștefan Mandachi a strâns fondurile pentru cumpărarea acestuia. Liberalii au șters clipul în care apărea și șeful Crucii Roșii, Corneliu Dediu, dar l-au republicat câteva ore mai târziu, într-o versiune scurtată.


Gheorghe Flutur s-a reîntors, marți, în Spitalul Județean Suceava, acolo unde în martie a fost internat în condiții preferențiale, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.


De data aceasta, el a participat la inaugurarea unei unități de Terapie Intensivă mobilă a spitalului, construită într-un TIR, amenajată din banii donați printr-o campanie inițiată de omul de afaceri Ștefan Mandachi şi Crucea Roșie.


Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat la șefia CJ Suceava, Gheorghe Flutur s-a lăudat cu această secție pe pagina de Facebook a PNL. Mai exact, unitatea ATI a fost promovată, pe 15 septembrie, într-un clip electoral de 6 minute, sponsorizat de PNL Suceava, scrie portalul local stirisuceava.net. Pe filmuleț scria clar: comandat de PNL.


În videoclip, Flutur menționează sprijinul primit din partea Crucii Roșii și a lui Ștefan Mandachi, dar și eforturile Consiliului Județean, care a dotat și legat la utilități unitatea de ATI.


Șeful Crucii Roșii: E un demers civic, nu are nicio componentă politică!

Promovarea PNL a stârnit revolta directorului Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, cel care a fost și el prezent la eveniment. 


foto: Crainou.ro

„Nu este în regulă! Nu facem politică și nu susținem niciun candidat. Acesta a fost un demers civic, al societății civile, și nu are nicio componentă politică”, a explicat Corneliu Dediu, potrivit stirisuceava.net.


La câteva ore după această reacție, liberalii au șters clipul, dar el a fost salvat de publicația suceveană și urcat pe contul ei de YouTube.https://youtu.be/SLnIn_-fJMk

Flutur: „Nu știu nimic”

Libertatea l-a contactat pe Gheorghe Flutur pentru a comenta situația, iar acesta a replicat: ”Nu știu nimic, nu m-am ocupat eu de așa ceva”.


Iar reprezentanții PNL Suceava au explicat scurt că ștergerea clipului ”a fost o eroare umană”.


La puțin timp însă, au urcat o altă versiune a filmulețului, schimbată și scurtată, adică de trei minute, nu de șase. Și au revenit cu un telefon către ziar, dar și cu o nouă explicație.


PNL Suceava: Șeful Crucii Roșii ne-a cerut să ștergem clipul

“Am avut o solicitare din partea directorului Crucii Roșii, acesta ne-a comunicat că nu vrea să apară pe pagina unui partid politic, așa că noi ne-am conformat și am șters", a spus Alexandru Zaharescu, cel care se ocupă de pagina de Facebook a PNL Suceava.


Numai că surpriză: șeful Crucii Roșii apărea și în aceasta. Reprezentanții PNL s-au făcut că nu pricep despre ce este vorba, așa că au revenit la ipoteza inițială, cea a greșelii. "Nu înțeleg ce vreți să spuneți. A șters cineva din greșeală și apoi s-a repus. A fost o greșeală umană, v-am spus", a spus Zaharescu.


Șeful Crucii Roșii: Da, am cerut ștergerea clipului, nu dorim să fim asociați cu un partid

Contactat de Libertatea, directorul Crucii Roșii Suceava, Corneliu Dediu, a recunoscut că a cerut PNL Suceava să șteargă clipul video electoral: "Da, așa a fost. Au apărut în presa suceveană anumite discuții că imaginea Crucii Roșii este percepută ca o asociere cu PNL, cu campania electorală. Și, atunci, explicit am spus că nu doresc să se asocieze numele Crucii Roșii cu un partid, pentru că noi suntem apolitici".


Întrebat ce părere are că imaginea lui apare totuși și în al doilea clip de pe Facebook-ul PNL, Dediu a spus: "Asta nu mai știu, mie la prânz mi s-a zis că urmează să fie îndepărtat acest clip cu tot cu mesaj".


Iar între timp, liberalii au șters și al doilea filmuleț.


Și cel de-al doilea clip cu secția ATI a fost șters
Cum a fost achiziționată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă

Devenit celebru după ce a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, omul de afaceri Ştefan Mandachi a demarat în martie o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cadrele medicale din Suceava. El a decis să vândă, simbolic, cu 10 euro, fiecare centimetru pătrat de autostradă, iar banii au mers la Crucea Roșie.


250.000 de euro

a costat Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă cumpărată de Crucea Roșie Suceava


Mandachi: Nu comentez partea politică
Ștefan Mandachi a ințiat campania de strângere de fonduri pentru unitatea de terapie intensivă

Contactat de Libertatea pentru a afla ce părere are despre faptul că investiția la care a contribuit este asociată cu un partid politic, Ștefan Mandachi a spus: "Dacă Unitatea Mobilă a fost pusă în funcțiune, eu sunt extraordinar de încântat. Este un succes al tututor oamenilor care au contribuit la campania de strângere de fonduri. În rest, nu comentez partea politică".


Read Entire Article
Powered By Seo Tools