Gheorghe Flutur îl contrazice pe Vîlceanu care a spus că guvernul Cîțu poate funcționa minoritar: Cred că sare niște etape. Oamenii ne-au trimis să facem guvernare de coaliție și nu ne mai primesc acasă

3 săptămâni in urmă 21

Unul dintre liderii liberali care s-a aflat în tabăra lui Florin Cîțu este președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care îl contrazice pe ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, un alt susținător al premierului.

Când deja era cunoscut avansul la vot al premierului Cîțu, ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu a spus la Antena3 că din punctul său de vedere, dacă cei de la USR PLUS nu înțeleg să revină la guvernare alături de premierul Cîțu, crede și susține varianta unui guvern minoritar.

„Da, am văzut că cei de la USR PLUS au dat un comunicat de presă, cum că nu revin la Guvernare alături de Florin Cîțu premier. Ca atare, da, cred că putem merge înainte și cu un guvern minoritar”, a spus Vîlceanu la A3.

Răspunsul ministrului Vîlceanu a fost contracarat la scurt timp de Gheorghe Flutur – semn că în tabăra care s-a asociat cu Cîțu se fac deja și alte calcule decât cele care-l aveau în vedere pe Cîțu în poziția de premier.

Flutur a spus clar că „Dan Vîlceamu sare niște etapte” și că electoratul i-a trimis pe liberali să facă un guvern de centru dreapta, iar „orele următoare sunt foarte decisive în sensul acesta”.

„Ne trebuie luciditate. Electortul de centru drepata ne-a trims să facem această coaliție iar orele următoare sunt foarte decisive. Ne trebuie luciditate. Ce facem noi de luni încolo este foarte important, trebuie refăcută coaliția de guvernare (…) Oamenii sunt atenți cum răspundem noi la pandemie, iar virusul nu stă să aștepte ca într-o gară să vadă cum se cerată doi în coaliție”, a spus Gheroghe Flutur.

Acesta a adăugat că „oamenii nu ne mai primesc acasă”, referindu-se la comunitatea din Suceava, și că și-a luat câteva zile să rămână la București, tocmai pentru a se asigura că lucrurile în partid și la guevrnare se vor aranja.

„Dacă mă duc acasă mă întreabă oamenii, ce facem, de ce nu mai guvernăm? Trebuie să arătăm că știm să comunicăm, să reușim să ajungem la o înțelegere pentru a putea să dăm drumul la investiții, la proiecte. Unul din 6 oameni din județul meu sunt plecați afară din țară și nu-i aducem acasă cu cântece patriotice. Dacă nu dăm drumul la fonduri, la investiții, ei nu vor veni inapoi acasă (…)”, a spus Flutur.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă