Gheorghe Falcă: Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil. Nu e nevoie să-și dea demisia, vom avea Congres la toamnă

1 lună in urmă 260

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă este de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-și dea demisia din fruntea PNL, că trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și estimează că scandalul din partid se va încheia „în trei zile”.

Reacția sa vine după ce prim-vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au cerut demisia liderului partidului.

„Punctul de vedere al prim-vicepreședintelui PNL se va discuta, posibil, în interiorul partidului, dar niciodată în exteriorul partidului (…). Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili și știm ce trebuie să facem în următorii ani”, a declarat Gheorghe Falcă la RFI România.

Gheorghe Falcă este de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-și dea demisia.

”Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne (…). Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”.

Vicepreședintele PNL consideră că Ludovic Orban ar trebui tratat ca un politician responsabil.

”Domnul Orban a fost unul dintre cei mai responsabili oameni politici, a reușit să dea jos un Guvern Dăncilă într-un moment greu pentru România, apoi și-a asumat o guvernare când mai toți fugeau de la guvernare, în momentul în care a venit această criză a pandemiei. Anul 2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru acest glob, iar Guvernul Orban a închis pozitiv anul, cu speranțe foarte mari pentru 2021. De aceea, astăzi, Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților”, a mai declarat Falcă.

Citește și:

Orban: Până la congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța

SURSE Pe cine contează gruparea anti-Orban în lupta pentru șefia PNL / Emil Boc, campion la capitolul încredere într-un sondaj intern / Viitorul șef al liberalilor are cele mai mari șanse de a fi candidat la președinție

Rareș Bogdan cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL și anunță că o grupare reformistă, din care face și el parte, va susține un candidat la congres: ”Partidul e pe un butoi de pulbere”

Omul lui Boc de la Cluj, liberalul Alin Tișe: Demisia lui Orban nu e destul, se impune demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL

Sursa foto: Gheorghe Falcă/Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă