Gestul unui copil grec i-a impresionat pe pompierii români. Le-a oferit plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire

2 luni in urmă 34

 Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Sursa foto: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Pompierii români care luptă cu flăcările în Grecia au fost emoționați de gestul unui copil grec, după ce băiețelul le-a oferit plăcinte și porumb fiert. Aceștia intervin, vineri, în a șasea zi a acțiunii de stingere a incendiilor din zona localităților Metochi și Kalyvia.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 11:44

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a publicat, vineri, mărturia pompierilor români plecați să stingă flăcările în Grecia.

„A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul”, au povestit pompierii.

Aceștia spun că au fost impresionați de gesturile localnicilor și că nu se așteptau la o asemenea recunoștință.

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”. Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, au povestit pompierii.

Pompierii mărturisesc că momentele de mare încărcătură emoțională i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulțumim, Grecia!”, scriu pompierii români.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă