Gestul făcut de Dario Bonetti după decesul lui Ivan Patzaichin. Ce l-a impresionat cel mai mult pe italian la marele campion

1 lună in urmă 26

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Sportivii dinamoviști s-au mobilizat rapid după aflarea veștii, iar statuia lui Patzaichin, amplasată în fața stadionului Dinamo, a devenit loc de pelerinaj.

Dario Bonetti a depus un buchet de flori în fața statuii marelui Ivan Patzaichin

Unul dintre reprezentanții actuali ai clubului bucureștean, antrenorul echipei de fotbal al lui Dinamo, Dario Bonetti, a depus și el un buchet de flori la sculptura legendarului sportiv. Tehnicianul italian a oferit ulterior și o declarație, mărturisind că a fost impresionat de modestia și cultura de care a dat dovadă marele campion.

"L-am cunoscut în urmă cu câţiva ani, mi-a făcut o extraordinară impresie, de modestie, de cultură, am rămas cu adevărat impresionat şi fascinat. Avea o mare cultură. În această dimineaţă, când am aflat vestea decesului său, mi-a părut foarte rău, este o mare pierdere pentru sportul mondial, pentru România mai ales. Nu mai putem să facem altceva decât să-l omagiem", a declarat Bonetti, la Digi24.

Ivan Patzaichin este cvadruplu câştigător al medaliei de aur la cele cinci Olimpiade la care a participat

Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

În 1986 a devenit antrenor în corpul tehnicienilor de la lotul naţional al României, pentru ca din 1995 să devină coordonator al lotului naţional olimpic. A reuşit să câştige peste 100 de titluri ca antrenor al lotului naţional şi olimpic de kaiac-canoe, calitate în care a fost prezent la Olimpiadele din 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Atena, 2008 Beijing.

"Totdeauna am fost mândru că sunt român şi bucuros să reprezint România. Întotdeauna am dorit să câştig, deşi foarte puţină lume ştie că nu uşor se câştigă şi foarte puţină lume ştie că nu am început aproape nimic cu dreptul, de fiecare dată trebuia să mi se întâmple ceva, şi trebuia să reiau lupta, să lupt din nou să realizez ceea ce mi-am propus", a declarat Ivan Patzaichin, în 2019.

Etichete: dinamo , dario bonetti , ivan patzaichin
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă