Gestul de mulțumirire al unui copil din Grecia pentru pompierii români care i-au protejat satul de incendii

2 luni in urmă 35

Un copil i-a vizitat vineri, 13 august, pe salvatorii români care intervin în Grecia pentru stingerea incendiilor. „A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că i-am protejat satul”, au transmis pompierii, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”, povestesc pompierii români.

„O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul”, explică cei de la IGSU.

Astfel de momente emoționante le-au dat putere să continue lupta cu focul și i-au făcut să treacă peste clipele de epuizare.

Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.

Mesajul IGSU:

Vineri dimineață, acțiunile de stingere și protecție ale pompierilor români sunt direcționate în zona localităților Metochi și Kalyvia, iar intervenția se asigură cu 6 mașini de stingere, două cisterne și o dronă. Alături de colegii noștri sunt pompierii din Republica Moldova, care intervin cu două mașini de stingere.

Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Începând de duminică, pompierii români, elogiaţi în presa elenă, au intervenit pentru stingerea incendiilor din zona Spathari a Insulei Evia, Convoiul format din mașinile de intervenție și suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori de la București a ajuns sâmbătă în Atena și a fost direcționat imediat către insula Evia.

Libertatea a publicat marți un reportaj realizat pe teren de trimișii speciali ai ziarului cu pompierii români care au impresionat Grecia.

Fotoreporterul Vlad Chirea a surprins imagini impresionante cu ceea a rămas în urma incendiilor care au devastat Insula Evia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă