Germania va testa un tren care funcționează cu hidrogen, văzut ca alternativă la cele 1.300 de garnituri diesel, poluante pentru mediu

3 luni in urmă 19


Compania germană Siemens a anunțat, luni, că lucrează la un proiect-pilot împreună cu Deutsche Bahn privind construirea unui tren care va funcționa cu hidrogen, ca alternativă la garniturile diesel de astăzi, poluante pentru mediu, informează Agerpres, care citează DPA.


Testul va avea loc în 2024 în sud-vestul landului Baden-Wurttemberg, trenul urmând să asigure legăturile regionale între orașele Tubingen, Horb și Pforzheim, timp de un an.


Specialiștii
în domeniu speră că acest proiect va realiza o economie de 330 de
tine de dioxid de carbon în fiecare an.Noul
tren va avea o autonomie de deplasare de 600 de kilometri.


"O revoluţie prietenoasă cu mediul a transportului este posibilă", a declarat Sabina Jeschke, reprezentanta departamentului pentru digitalizare şi tehnologie din consiliul de administraţie al Deutsche Bahn.


Aproape 40% din rețeaua feroviară este neelectrificată


Compania germană doreşte ca trenurile sale să devină neutre din punct de vedere climatic în următorii 30 de ani. Printre alte aspecte, acest obiectiv implică înlocuirea a peste 1.300 de trenuri diesel aflate în prezent în exploatare. Alimentarea cu hidrogen este considerată o opţiune verde pentru liniile ferate care nu au fost încă electrificate, iar numărul lor este încă destul de mare. Aproximativ 13.000 de kilometri de căi ferate nu deţin echipamente suprapuse de alimentare electrică, reprezentând 39% din reţeaua feroviară germană. Pentru aceste rute, Deutsche Bahn testează de asemenea modele hibrid diesel-baterie şi va testa în viitorul apropiat mai multe trenuri alimentate doar cu baterii. Principalul operator feroviar german experimentează totodată aşa-numitul model "eco-diesel", care foloseşte combustibil reciclat. Deutsche Bahn intenţionează să îşi crească procentul de trenuri ecologice utilizate în reţeaua sa de la 60% în prezent până la 100% în 2038.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă