Germania va administra vaccinul produs de AstraZeneca si persoanelor de peste 65 de ani

2 luni in urmă 1

Germania a luat decizia de a administra vaccinul produs de AstraZeneca si persoanelor trecute de 65 de ani. Anuntul a fost facut de ministerul Sanatatii din Germania.

Ministerul a adaugat cu Autoritatea de Vaccinare Permanenta a recomandat extinderea la maxim 12 saptamani a perioadei intre care sa fie administrata prima si a doua doza a vaccinului AstraZeneca deoarece studiile arata ca amanarea ii imbunatateste eficacitatea.

"Este o veste buna pentru varstnicii care asteapta un vaccin. Ei pot fi vaccinati mai rapid acum", a afirmat ministerul.

"Vom emite in scurt timp o reglementare care sa implementeze ambele recomandari", a adaugat acesta.

Germania a refuzat initial vaccinul

Germania a refuzat initial sa autorizeze vaccinul AstraZeneca/Oxford pentru administrare persoanelor de peste 65 de ani, afirmand ca nu exista date din studiile clinice care sa confirme eficacitatea acestuia pentru categoria de varsta respectiva.

Insa tot mai multe date arata eficacitatea vaccinului AstraZeneca in randul varstnicilor din Marea Britanie, convingand atat Germania cat si Franta sa permita administrarea acestuia persoanelor de peste 65 de ani.

In ceea ce priveste amanarea administrarii celei de-a doua doze, decizia autoritatilor germane este in linie cu recomandarea Autoritatii Europene pentru Medicamente ca a doua doza a vaccinului AstraZeneca sa fie administrata intre 4 si 12 saptamani dupa prima.

Ce a spus ministrul german al Sanatatii

Ministrul german al sanatatii Jens Spahn ceruse anterior ca perioada de administrare dintre cele doua doze sa fie extinsa la 6 saptamani pentru a putea vaccina cat mai multe persoane cat mai rapid.

Politicienii din Berlin sunt tinta unor critici tot mai vocale din cauza ratei scazute a inocularilor din Germania, aceasta ramanand in urma Marii Britanii, Israelului si Statelor Unite.

Citeste si:

EXCLUSIV Mascatii au descins la o adresa gresita din Ilfov si i-au amenintat cu moartea pe proprietarii nevinovati: "Mi-au pus arma in piept si au vrut sa-mi impuste cainele"Avertismentul medicilor pentru parinti: Incep sa apara destul de des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-COVIDCum sa iti calculezi singur salariul netRomanca din Italia ucisa cu sadism cand a anuntat ca e insarcinata. "Nici nu stiu ce m-a apucat de am omorat-o"Un medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavirea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă