Germania și-a propus să cumpere o cantitate URIAȘĂ de vaccin anti-Covid Sputnic V în această vară

3 săptămâni in urmă 18

Vaccin anti-Covid19 Vaccin anti-Covid19

Autoritățile germane au anunțat că intenționează să achiziționeze până la 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V în lunile de vară, dacă Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) va autoriza vaccinul rusesc

JOI, 22 APRILIE 2021, 12:14

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

O declarație pe marginea acestui subiect a fost făcută în urmă cu o săptămână și de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

„Am explicat în numele Germaniei, la Consiliul miniştrilor sănătăţii din UE, că noi vom discuta de manieră bilaterală cu Rusia, mai întâi pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate”, a declarat Spahn, la un post de radio regional.

El a explicat că decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a anunţat că nu va negocia în numele celor 27 de state membre cumpărarea acestui vaccin, contrar modului în care a procedat în cazul altor vaccinuri  anti-Covid-19.

Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercurea trecută că va negocia un „contract preliminar” în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA, agenţie care nu a fixat un termen pentru decizia sa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă