Germania recomandă ca persoanele sub 30 de ani să se vaccineze doar cu Pfizer

2 săptămâni in urmă 5

STIKO, autoritatea de supervizare în domeniul vaccinărilor din Germania, a recomandat miercuri, 10 noiembrie, ca persoanele cu vârsta de sub 30 de ani să fie imunizate împotriva COVID-19 doar cu vaccinul anti-Covid dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, informează Reuters.

Comitetul consultativ pentru vaccinare își motivează decizia pe faptul că după inocularea cu acest ser au fost raportate mai puţine cazuri de inflamaţii cardiace la această grupă de vârstă decât în cazul vaccinării cu serul de la Moderna.

Instituția germană recomandă de asemenea ca femeile însărcinate, indiferent de vârstă, să fie vaccinate numai cu Pfizer/BioNTech.

Potrivit Agerpres, recomandarea STIKO de a folosi vaccinul dezvoltat de Pfizer la persoanele sub 30 de ani se aplică şi în cazul celei de-a treia doze (booster), chiar dacă primele două doze au fost cu un ser diferit.

Proiectul de recomandare al STIKO va fi trimis landurilor germane şi altor grupuri de experţi pentru examinare şi, eventual, revizuire.

Datele din proiectul de recomandare al STIKO includ rezultate emise de Institutul Paul Ehrlich, agenția guvernamentală responsabilă cu monitorizarea și evaluarea efectelor secundare și a complicațiilor vaccinului, scrie Deutsche Welle.

Conform publicației germane, STIKO a mai arătat că persoanele de peste 30 de ani nu prezintă riscuri crescute de a dezvolta probleme cardiace după vaccinarea cu serul de la Moderna.

Anunțul STIKO vine în contextul în care autoritățile sanitare din Franța au recomandat luni, 8 noimebrie, ca vaccinul anti-COVID de la Moderna să nu fie utilizat pentru persoanele care au mai puțin de 30 de ani.

Recomandarea Înaltei Autorități pentru Sănătate (HAS) din Franța a venit pe baza rezultatelor unui amplu studiu francez care confirmă că serurile Pfizer şi, în special, Moderna cresc riscul de miocardită și pericardită la această categorie vârstă (sub 30 de ani), însă este rar şi nu afectează beneficiul vaccinării.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă