Germania nu mai primește turiști fără pașaport COVID-19. De când intră în vigoare măsura

2 luni in urmă 23

Autoritățile din Germania au anunțat că, începând cu acest week-end, toți călătorii care sosesc în această țară trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-Covid, a recuperării după boală sau un test negativ la boală.

Autoritățile germane se tem că creșterea numărului de cazuri în zonele turistice ar putea alimenta valul 4 al pandemiei la întoarcerea germanilor din concedii. Noile măsuri sunt menite să prevină un astfel de scenariu, transmite Reuters, potrivit de Digi 24.

Până acum, Germania solicita testul negativ sau dovada imunizării doar de la călătorii care soseau din zone de risc, zone cu incidență crescută sau zone în care variantele mai contagioase sunt extrem de active, precum Marea Britanie, Spania sau Țările de Jos.

Germania a înregistrat 3,142 noi infectări, joi, conform Institutului Robert Koch.

De altfel, mai multe țări au intrat în zona roșie după ce incidența infectărilor a trecut de 3 la mie.


Grecia, de exemplu, intră oficial în lista roșie pentru care sunt scutite de carantină la sosirea în România doar persoanele imunizate anti-Covid și cele care au trecut prin boală, potrivit noilor date publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Lista intră în vigoare de la 1 august 2021.

Citeste si:

Polițiștii germani au lăsat fără TIR un șofer român. Sistemul de informații de pe bord strălucea ca un „pom de Crăciun”

 ce s-a întâmplat cu antrenorul român care și-a pălmuit sportiva înainte de a intra în concurs VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă