Germania înregistrează un record de 33.949 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore şi 165 de morţi. ”Situaţia este gravă”

4 săptămâni in urmă 19

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 16:50

106 citiri

Germania a înregstrat joi, 4 noiembrie, un număr-record de 33.949 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch, relatează AFP.

Precedentul record s-a înregistrat la 18 decembrie 2020 - 33.777 de infecţii.

În total, peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Germania, o ţară care se confruntă cu un al patrulea val masiv ce afectează mai ales persoane nevaccinate împotriva COVID-19, potrivit guvernului Angelei Merkel.

Ministrul german al Sănătăţi Jens Spahn a îndemnat la o înăsprire a măsurilor, în vederea unei controlări a celui de-al patrulea val covid-19, subliniind că paturile la terapie intensivă încep, din nou, să lipsească.

Germania a înregistrat în medie 19.702 de cazuri zilnic în ultima săptămână, un bilanţ pe care nu l-a mai atins de la sfârşitul lui aprilie.

”Recordul” absolut de cazuri zilnice, ca medie pe săptămână, a fost de 25.524, în săptămâna 16-22 decembrie 2020.

De asemenea, 165 de morţi din cauza COVID-19 au fost înregistrate joi de către RKI, iar numărul total al morţilor din cauza COVID-19 a crescut la 96.192.

Rata incidenţei în Germania atingea, joi, 154,5, iar vârfuri se înregistrau în landuri din fosta Germanie comunistă precum Saxonia (336,4) sau Turingia (357,4). ”Situaţia este gravă”, a avertizat la postul ZDF Helge Braun, mâna dreată a Angelei Merkel.

”Constatăm deja o ocupare masivă în spitale în Turingia şi Saxonia”, două regiuni deosebit de afectate a anunţat acesta.

”Important este ca cetăţenii să înţeleagă că iarna va fi, din nefericire, din nou problematică”, avertizează un medic, care îi îndeamnă pe germani la prudenţă.

Acest val intervine într-o perioadă politic delicată pentru Germania.

Partidul Social-Democrat (SPD), care a obţinut o victorie în alegerile legislative de la 26 septembrie, negociază formarea unui Guvern cu Verzii şi Partidul Liberal (FDP) la începutul lui decembrie.

Până atunci, Guvernul conservator al Angelei Merkel, care se retrage din politică după 16 ani de putere, expediază afacerile curente.

Citeste si:

Tânără mamă condamnată la cea mai grea pedeapsă în Germania după ce şi-a ucis cei 5 copii

O femeie din oraşul Solingen în vestul Germaniei a fost condamnată joi, 4 noiembrie, la închisoare pe viaţă după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei şase copii ai...

Europa redevine epicentrul pandemiei COVID. Estimări îngrijorătoare ale OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă joi, 4 noiembrie, cu privire la ritmul ”foarte îngrijorător” al transmiterii COVID-19, în prezent, în Europa, care...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă