Germania înregistrează pentru prima dată peste 80.000 de infecţii cu coronavirus într-o singură zi / India raportează circa 200.000 de cazuri, record în ultimele șapte luni

2 săptămâni in urmă 13

Germania a înregistrat pentru prima dată peste 80.000 de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, potrivit cifrelor difuzate miercuri de agenţia naţională de control al bolilor din ţară şi citate de DPA, relatează Agerpres.

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 80.430 de noi infecţii în interval de 24 de ore – în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână.

Incidenţa la şapte zile a crescut de asemenea la nivel naţional, deşi datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când s-au efectuat mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Miercuri, RKI a declarat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi mai devreme. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6.

RKI a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus.

India a raportat miercuri 194.720 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat în ultimele şapte luni şi jumătate, în plin val trei al pandemiei de coronavirus, care a determinat impunerea unor noi restricţii, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Cele aproape 200.000 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, cu 15,8% mai multe decât în ziua precedentă, au ridicat numărul total al contagierilor de la începutul pandemiei în această ţară la peste 36 de milioane, potrivit datelor publicate de Ministerul indian al Sănătăţii.

Autorităţile indiene au informat şi despre o creştere a numărului de decese, raportând 442 de morţi în ultimele 24 ore, care au ridicat bilanţul total al pandemiei la 484.655 de victime.

Numărul infectărilor a crescut rapid în India, care în urmă cu două săptămâni înregistra în jur de 10.000 de cazuri zilnice, şi coincide cu răspândirea variantei Omicron.

Numeroase state din ţară au reacţionat cu promptitudine şi au impus restricţii. La New Delhi, autorităţile au dispus închiderea restaurantelor şi a birourilor, alături de interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi obligativitatea de a rămâne în locuinţe pe durata weekendurilor.

Deşi deocamdată autorităţile indiene au raportat doar 4.868 cazuri de Omicron, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie (IFCR) a avertizat că această variantă foarte contagioasă „ameninţă să colapseze sistemul medical, care încă suferă de pe urma consecinţelor provocate de varianta Delta anul trecut”.

„Varianta Omicron pare să cauzeze simptome mai uşoare decât varianta Delta, dar este mai infecţioasă, iar numărul cazurilor ar putea duce la spitalizarea a mii de persoane şi la sute de decese”, a declarat Abhishek Rimal, coordonatorul pentru sănătate al IFCR pentru regiunea Asia-Pacific.

India a devenit epicentrul mondial al pandemiei de COVID-19 în mai anul trecut, în timpul unui devastator val doi pandemic, care a provocat în această ţară de 1,35 de miliarde de locuitori un record de 400.000 de contagieri şi 4.500 de decese pe zi, suprasaturând infrastructura sanitară şi provocând o penurie de oxigen şi de paturi în spitale.

În India au fost administrate aproape 1,5 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 şi aproape două treimi dintre cei 1,3 miliarde de locuitori au fost deja vaccinaţi cu două doze, potrivit datelor guvernamentale.

sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă