Germania, îngrijorată de reticența populației la vaccinul AstraZeneca. Un milion de doze, nefolosite

1 lună in urmă 3


Premierul Bavariei, Markus Söder, consideră că strategia din programul de vaccinare ar trebui schimbată, după ce a remarcat o reticență tot mai mare în rândul populației germane faţă de vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, scrie Deutsche Welle.


Premierul bavarez Markus Söder se declară foarte îngrijorat de reticența sporită în rândul nemților faţă de vaccinarea cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca.


„Dacă lucrurile vor continua în acest mod, dacă mii sau chiar sute de mii de doze din acest vaccin vor rămâne neutilizate, atunci trebuie să regândim prioritizarea”, a declarat Söder, conform Deutsche Welle.


În lupta împotriva coronavirusului, nu trebuie găsite soluții doar pentru a procura mai multe doze de vaccin, ci și pentru a găsi „modalitățile prin care dozele pe care le avem deja să fie și utilizate”, consideră acesta.


Un milion de doze de vaccin nefolosite


Potrivit Institutului Robert Koch, până marți, 23 februarie, au fost folosite 239.000 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, dintr-un total de aproximativ 1,4 milioane de doze livrate celor 16 landuri din Germania.


Premierul bavarez Markus Söder a declarat că ar exista mai multe persoane care ar dori să se vaccineze, dar nu o pot face deocamdată, din cauză că nu sunt pe listele grupelor prioritare.


Dacă tendința actuală de respingere a vaccinului AstraZeneca va continua, atunci dozele nefolosite ar putea fi trimise chiar cabinetelor medicilor de familie, pentru a obține o „vaccinare rapidă”, a arătat Söder.


„Vrem să redeschidem treptat viața publică, dar cu rațiune și atenție. Din cauza mutațiilor virusului, nu avem voie să acţionăm orbeşte”, a declarat Söder, potrivit Deutsche Welle.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă