Germania, cel mai mare număr de infectări COVID de la începutul pandemiei. ”Situația este gravă”

3 săptămâni in urmă 19


Germania a înregistrat joi 33.949 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Este cel mai ridicat bilanț COVID pe care autoritățile germane îl anunță, în vreme ce medicii anunță că se constată ”deja o presiune masivă” (în spitale, transmite AFP, preluând cifrele comunicate de Institutul Robert Koch, citată de Agerpres.


Germania, cu aproape 67% din populație vaccinată completă, este lovită acum de un al patrulea val ”masiv”, care, potrivit guvernului, îi afectează pe nevaccinați. Ultima dată când Germania a raportat cele mai multe cazuri de COVID a fost pe 18 decembrie 2020. Atunci, autoritățile au raportat 33.777 de cazuri noi de infectare.


În ultimele 24 de ore, au fost anunțat și 165 de noi decese.


În total, de la începutul pandemiei, mai mult de 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în Germania, iar 96.192 și-au pierdut viața din cauza bolii. Totodată, în ultimele şapte zile, media de cazuri noi a fost de 19.702, un nivel care nu mai fusese atins de la sfârşitul lunii aprilie.


Joi, rata de incidenţă a ajuns la 154,4, cu cifre maxime în landurile estice Saxonia (336,4) şi Turingia (357,4).


Recordul absolut de cazuri pe şapte zile, 22.524, a fost înregistrat în săptămâna 16-22 decembrie 2020.


”Situaţia este gravă. Constatăm deja o presiune masivă (în spitalele) din Turingia şi Saxonia”, a comentat la postul public ZDF Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel.


Braun i-a îndemnat pe germani la ”prudenţă” şi ”să înţeleagă că iarna va fi, din nefericire, din nou problematică”.


Ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, şi omologii săi la nivelul landurilor se reunesc joi şi vineri la Lindau, unde ar putea decide noi restricţii.


Ministrul Jens Spahn a îndemnat autorităţile landurilor, competente în problemele sanitare, să înăsprească regulile pentru persoanele nevaccinate, interzicându-le accesul în anumite locuri publice sau să intre doar cu un test RT-PCR.


Noul val se extinde însă în Germania într-un context politic complicat, cu un guvern redus de la ultimele alegeri legislative la gestionarea treburilor curente, în aşteptarea finalizării negocierilor pentru formarea unei noi coaliţii între social-democraţi, Verzi şi liberali.


Cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, s-a declarat în weekend ”foarte îngrijorată” de evoluţia epidemiei şi ”foarte întristată” de numărul încă mare de persoane de peste 60 ani nevaccinate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă