Germania avertizează: Valul patru al pandemiei va fi fulminant

1 lună in urmă 18

Autorităţile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare ”fulminantă” în luna octombrie dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate, până în prezent două treimi din populaţia germană fiind vaccinată anti-COVID-19 cel puţin cu prima doză, relatează agenţia EFE.

”Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler.

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluţia pandemiei COVID-19 în Germania arată că ”vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică” şi a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este ”oportunitatea noastră de a termina cu pandemia”.

Varianta Delta a devenit dominantă în România. Avertisment dramatic lansat de un medic infecționist: 10.000 de cazuri la final de septembrie
În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puţin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, iar procentul celor vaccinaţi cu schema completă este de 61,6%.

”Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi”, a remarcat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul german al sănătăţii Jens Spahn.

Beatrice Mahler, avertismentul care dă fiori românilor: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor COVID”
Germania, ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese asociate acestei boli.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă