Germania a înregistrat un număr record de infracțiuni de antisemitism în 2020, anunță ministerul de Interne de la Berlin

2 săptămâni in urmă 22

Numărul infracţiunilor de antisemitism a ajuns anul trecut în Germania la un nivel record din ultimele două decenii, a indicat joi Ministerul federal de Interne, citând date preliminare, transmite dpa, citate de Agerpres.

În rapoartele ministerului au fost consemnate 2.275 de infracţiuni cu motivaţie antisemită, dintre care 55 de infracţiuni cu violenţă şi 313 cazuri de propagandă.

Aceste cifre preliminare ar mai putea fi suplimentate sau corectate, dar, dacă se vor confirma, vor însemna cel mai ridicat bilanţ de infracţiuni antisemite începând din 2001, de când poliţia le consemnează într-un registru al infracţiunilor motivate politic.

În 2019 au fost raportate 2.032 de infracţiuni de antisemitism.

Conform Ministerului de Interne, infracţiunile de anul trecut au implicat 1.367 de suspecţi, cinci reţineri şi niciun mandat de arestare.

Autorităţile afirmă că majoritatea incidentelor au avut o motivaţie de extremă dreapta.

‘Din cauza numeroaselor incidente antisemite la demonstraţiile negaţioniştilor coronavirusului anul trecut şi a teoriilor conspiraţioniste din mediul online’, era de aşteptat că numărul infracţiunilor de antisemitism va creşte, a comentat Josef Schuster, liderul Consiliului Central al Evreilor din Germania.

Felix Klein, responsabilul guvernului federal cu combaterea antisemitismului, a declarat pentru cotidianul Tagesspiegel că, în timpul protestelor împotriva restricţiilor antiepidemice, ‘graniţele a ceea ce poate fi rostit au fost încălcate, Holocaustul a fost minimalizat şi a fost reactivată imagistica de ură cunoscută de mult timp’.

sursa foto: SNSPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă