Germania a înregistrat cele mai multe cazuri zilnice de COVID din ultimele 5 luni

2 months ago 4

Germania a înregistrat sâmbătă 2.297 de noi infectări, cel mai ridicat bilanț COVID-19 din aprilie până acum, conform Institutului Robert Koch, relatează Agerpres, care citează AFP.


Este cea mai mare creştere zilnică de cazuri oficial declarate de COVID-19 după 24 aprilie, a precizat institutul german.


În total, circa 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, care a făcut 9.384 de morţi, dintre care şase în ultimele 24 de ore.


Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania, şi Bavaria sunt landurile cel mai puternic afectate de pandemie, fiecare cu circa 65.000 de cazuri oficial înregistrate, potrivit Agerpres.


Germania efectuează, totuşi, cam de două ori mai multe teste pe săptămână, în septembrie, comparativ cu aprilie - un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni.


Rata de infectare a crescut vineri la 1,16 şi la o medie de 1,21 pentru ultimele şapte zile, mai arată Institutului Robert Koch.


Înrăutăţirea situaţiei epidemiologice i-a determinat, vineri, pe organizatorii de carnavaluri din Renania de Nord-Westfalia să anuleze festivităţile din acest an. La evenimentele din vestul şi sudul ţării se adună în fiecare an zeci de mii de oameni, iar o astfel de aglomerare ar fi prezentat un risc major de apariție a unor focare COVID.


Read Entire Article
Powered By Seo Tools