Germania a înregistrat cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus din ultimele cinci luni

2 months ago 5

Germania a înregistrat sâmbătă 2.297 de noi infectări, cel mai ridicat bilanț de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum, conform Institutului Robert Koch, relatează Agerpres, care citează AFP.


Este cea mai mare creştere zilnică de cazuri oficial declarate de COVID-19 după 24 aprilie, a precizat institutul.


În total, circa 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, care a făcut 9.384 de morţi, dintre care şase în ultimele 24 de ore.


Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania, şi Bavaria sunt landurile cel mai puternic afectate de pandemie, fiecare cu circa 65.000 de cazuri oficial înregistrate, potrivit Agerpres.


Germania efectuează totuşi aproximativ de două ori mai multe teste pe săptămână în septembrie comparativ cu aprilie - un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni.


Rata de infectare a crescut vineri la 1,16 şi la o medie de 1,21 pentru ultimele şapte zile, conform Institutului Robert Koch.


Înrăutăţirea situaţiei epidemiologice în Germania i-a determinat vineri pe organizatorii de carnavaluri din Renania de Nord-Westfalia să anuleze în acest an festivităţile, fiind vorba de o sărbătoare din vestul şi sudul ţării care adună în fiecare an zeci de mii de persoane.


Read Entire Article
Powered By Seo Tools