Germania a depășit pragul de 50.000 de infectări cu COVID-19 pe zi / Olaf Scholz prezintă în Parlament noi măsuri pentru consolidarea restricţiilor vizând persoanele nevaccinate

2 săptămâni in urmă 14

Germania, lovită în plin de al cincilea val COVID-19, a înregistrat 50.196 de cazuri, un prag pe care nu l-a mai depăşit de la începutul pandemiei, şi 235 de morţi din cauza COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), relatează AFP, citată de News.ro.

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a deplâns miercuri o situaţie „dramatică”.

„Pandemia se răspândeşte din nou în mod spectaculos”, a subliniat un purtător de cuvânt al Cancelariei şi a îndemnat autorităţile regionale competente să impună noi măsuri sanitare cât mai rapid.

Presiunea asupra spitalelor creşte, iar această intensificare puternică a epidemiei este atribuită unui nivel relativ slab al vaccinării în Germania, de aproximativ 67%.

Mai multe landuri afectate puternic, precum Saxonia şi Bavaria, iar de curând Berlinul, au impus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, cele mai afectate de această reintensificare a pandemiei.

Începând de luni, Berlinul urmează să interzică accesul persoanelor nevaccinate în restaurante fără terasă, baruri în săli de sport şi în saloane de înfrumuseţare.

Un test negativ nu mai permite accesul în aceste locuri publice, în cazul în care persoanele respective nu s-au vaccinat sau nu pot dovedi că s-au vindecat de COVID-19.

Germany's likely next chancellor Olaf Scholz has spoken out in favour of expanding the so-called "2G" regulation nationwide, which would limit access to certain businesses and facilities to those who are vaccinated or have recovered from COVID-19. pic.twitter.com/RR8NCgk1Lh

— DW Politics (@dw_politics) November 11, 2021

În total, aproape 4,9 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 în Germania de la începutul epidemiei.

Social-democratul Olaf Scholz, care urmează să-i succeadă Angelei Merkel la conducerea Germaniei, a îndemnat joi la luptă în vederea opririi acestui nou val al epidemiei „pentru a trece iarna”.

„Trebuie să luăm foarte multe măsuri necesare pentru a trece această iarnă. Trebuie să ne punem ţara la adăpost la iarnă”, a îndemnat vicecancelarul în exerciţiu în Parlament.

Partidul Social Democrat (SPD) şi viitori săi parteneri de coaliţie – Verzii şi Partidul Liberal (FDP) – prezintă în Parlament noi măsuri în vederea unei consolidări a restricţiilor vizând persoane nevaccinate împotriva COVID-19.

Sursa foto: Consiliul European

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă