Germania a decis să suspende vaccinarea cu AstraZeneca, urmând exemplul mai multor țări europene

1 lună in urmă 2


Decizia, anunțată luni după-amiază, a fost luată ca măsură de precauție, la recomandarea autorității germane de reglementare, după apariția în Europa a mai multor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat cheaguri de sânge, scrie Reuters.


Germania a decis să oprească temporar imunizarea cu vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca, a anunțat luni ministerul Sănătății.


Ministerul a precizat că decizia a fost luată la recomandarea Institutului Paul Ehrlich, autoritatea germană de reglementare în domeniul vaccinurilor.


Mai multe state UE, inclusiv România, au luat deja această măsură, total sau parțial, după o serie de informații privind apariția de cheaguri de sânge printre persoanele vaccinate.


Săptămâna trecută, Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch pentru Boli Infecțioase, declara totuși că nu există dovezi cum că pacienții care au primit vaccinul sunt mai predispuși să dezvolte cheaguri de sânge decât persoanele nevaccinate.


Poziția aceasta a fost susținută de AstraZeneca, de Agenția Europeană a Medicamentului și de oficialii britanici, care au vaccinat până acum milioane de oameni cu serul produs de AstraZeneca.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă