George, un român vaccinat anti-Covid în Marea Britanie, povestește la Observator cum a decurs procedura

2 luni in urmă 33

De Ana Constantin.
Publicat: 20.12.2020, 20:26.
Actualizat: 20.12.2020, 20:26

Sute de mii de oameni au primit deja vaccinul anti COVID în Marea Britanie, inclusiv români. Printre ei este şi George, pompier şi voluntar la un centru medical. Imunizarea a început şi în Israel, iar cel care a dat startul campaniei a fost chiar premierul Benjamin Netanyahu.

George Toma este pe lista muncitorilor esenţiali din Marea Britanie, aşa că a avut prioritate la vaccinare. Populaţia a fost informată la începutul lunii, iar personalul medical s-a pregătit luni întregi pentru a administra primele doze. 

George Toma, român vaccinat în UK: ”Am fost primii, printre primii care au primit vaccinul. Nu am absolut nicio reacţie adversă. Până acum, nimic”.

George este pe lista muncitorilor esenţiali din Marea Britanie, aşa că a avut prioritate la vaccinare. Deocamdată, 350 de mii au primit vaccinul.

George a povestit la Observator cum a decurs vaccinarea

George Toma, român vaccinat în UK: ”Ni s-a adus la cunoştinţă modalitatea, programul. A fost un sistem cu coridoare separate. Intri pe o uşă, are loc identificarea persoanei, se ia temperatura, se face un interviu, interogatoriu, dacă ai avut probleme medicale, dacă ai avut reacţii adverse la diferite medicamente. O echipă medicală a fost în apropiere în cazul în care au avut reacţii adverse. A fost foarte bine organizat, foarte, foarte bine organizat”.

Populaţia a fost informată la începutul lunii, iar personalul medical s-a pregătit luni întregi pentru a administra primele doze.

În România, în schimb, trainingul cadrelor medicale a început zilelele trecute pe internet.

Alina Nechifor, administrator centru de vaccinare: ”Au fost trei sau patru luni de cursuri în care ni s-a explicat compoziţia vaccinului, ni s-au explicat reacţiile şi urmările vaccinului. Eu m-am vaccinat chiar în prima zi, pe 8”.

Până la sfârşitul anului, britanicii vor să aprobe şi vaccinul dezvoltat la Oxford de AstraZeneca.

Între timp, Elveţia s-a alăturat ţărilor care au dat undă verde serului Pfizer.

Benjamin Netanyahu s-a vaccinat împotriva Covid-19

Iar în Israel, premierul Benjamin Netanyahu a invitat populaţia să-i urmeze propriul exemplu după ce s-a vaccinat în faţa jurnaliştilor.

Israelul se ambiţionează să administreze 60 de mii de doze zilnic. Iar cei care urmează să se imunizeze sunt anunţaţi printr-un SMS, cu câteva zile înainte.

Vaccinul Pfizer ar putea fi aprobat de oficialii de la Bruxelles, mâine, când reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului se vor reuni pentru a lua o decizie. Până acum, Uniunea Europeană a comandat peste 400 de milioane de doze cu serul de la Pfizer.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

roman vaccinat observatorweekend19 romani vaccin hotare uniune covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă