George Simion, semnal de alarmă despre vaccinarea obligatorie: ”Românii trebuie să fie informaţi”

2 luni in urmă 1

Campania de vaccinare anti-covid începută din decembrie anul trecut, este deja la faza a doua. Deși nu este obligatorie, vaccinarea anti-covid a ajuns să constrângă anumite clase sociale. Profesorii, cei din sistemul cheie pentru funcționarea instituțiilor, etc. Cu toate astea sunt voci care acuză autoritățile că, voalat, vor să impună vaccinarea obligatorie. Una dintre aceste voci este liderul de imagine al Alianței AUR, George Simion.

George Simion trage un semnal de alarmă

Vaccinarea, nu numai cea din campania anti-covid, a fost un subiect sensbil în ultimii ani. Cu atât mai mult acum, deși nu s-a pus probema obligativității, mulți au fost constrânși să se vaccineze, condiționați fiind pentru a putea reveni la muncă.

Un astfel de caz este cel al profesorilor, cărora nu li s-a impus vaccinarea, dar pentru a putea reveni la catedră trebuiau să se vaccineze. Liderul AUR, George Simion, într-un comunicat oficial, dat recent publicității, acuza autoritățile că vor să impună pe ascuns obligativitatea vaccinării anti-covid a populației României.

”Ca partid al libertății suntem pentru libertatea de a alege. Nu suntem împotriva vaccinării, ci doar contra obligativității. Orice intervenție sau tratament medical trebuie să fie opționale și liber consimțite de pacienți.

Românii trebuie să fie informați în legătură cu posibilele reacții adverse și trebuie să existe și o responsabilizare a autorităților de stat și a producătorilor și furnizorilor de vaccinuri privind calitatea acestora.”, spune în comunicat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

”Obligativitatea vaccinări încală legislația”

Celălalt lider AUR , Claudiu Târziu în pledoaria sa a reamintit faptul că obligativitatea vaccinării, deși neanunțată oficial, încalcă legislația în vigoare. Politicianul a făcut referire la art.13 din legea drepturilor pacientului.

”În momentul de față, legea vaccinării obligatorii încalcă art.13 din legea drepturilor pacientului. Potrivit articolului orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală.

(…) Solicităm să fie eliminate toate prevederile legate de vaccinarea obligatorie care sunt nelegale, neconstituționale și nedemocratice, amintind de practici totalitare.”, susține, la rândul său, senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

În același comunicat cei doi lideri AUR au acuzat autoritățile de abuzurile făcute. Acuzațiile fac referire la ordonațele existente, referitoare la amenzile impuse în pandemie, iar sumele sunt extrem de mari. Este vorba de sume cuprinse între 5.000 de lei la 10.000 de lei părinților care refuză vaccinarea.

”Chiar dacă a fost eliminată noțiunea de neglijare medicală, această prevedere poate provoca aceleași consecinţe. Sub acuzația de încălcare a dreptul copilului la sănătate, DGASPC ar putea lua copii din familie și se poate ajunge la abuzuri grave”, se menționează în finalul comunicatului.

The post George Simion, semnal de alarmă despre vaccinarea obligatorie: ”Românii trebuie să fie informaţi” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă