George Simion, reacție la amenințările primite de Maia Morgenstern: „Mesajul nu este de la un membru AUR”

3 săptămâni in urmă 3

Foto arhivă InquamFoto arhivă Inquam

George Simion a avut o primă reacție la amenințările cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern, aparent, de la un membru al AUR. Liderul formațiunii spune că cel care a trimis mailul cu amenințările nu face parte din partid.

SÂMBĂTĂ, 27 MARTIE 2021, 20:57

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Sâmbătă seară, actriţa şi managerul Teatrului Evreiesc de Stat au scris pe Facebook: „Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”. Ea a publicat şi capturi de ecran ale e-mail-ului primit pe mai multe adrese Teatrului Evreiesc de Stat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă