George Simion: Președinții celor două Camere au datoria constituțională să supună textul moțiunii la vot / PSD nu mai are motive să respingă, miniștrii USR au plecat

1 lună in urmă 16

Co-preăedintele AUR George Simion a declarat, marți, la Parlament, că președinții celor două Camere ale Parlamentului au datoria constituțională să supună textul moțiunii la vot, pentru că altfel încalcă Constituția.

„Vineri la ora 20 am depus motiunea de cenzură. Este dreptul nostru constituțional. În momentul ăsta se anulează Constituția, democrația”, a afirmat Simion, precizând că nu are ce să fie verificat la semnăturile care însoțesc moțiunea.

„Este un tertip pentru a-l salva pe Florin Cîțu și pentru a-i da pe tavă președinția PNL. (…) Mergem până la capăt! Președinții celor două Camere au datoria constituțională să supună textul moțiunii la vot, altfel încalcă Constituția”, a mai declarat liderul AUR.

„Niciun parlamentar AUR nu s-a răzgândit. Vrem ca acest guvern să cadă în integralitate. PSD nu mai are motive, miniștrii USR au plecat, e timpul ca și ceilalți să plece”, aadăugat el.

Simion a precizat că, dacă moțiunea este adoptată, AUR propune guvern de specialiști sau varianta alegerilor anticipate.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), a anunțat, luni seară, la Realitatea Plus, că dacă marți nu va exista cvorum în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, atunci va comunica personal Guvernului moțiunea de cenzură și va fi demarată astfel procedura moțiunii.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă