George Simion nu îl lasă pe Iohannis să respire. Liderul AUR a comentat la mesajul Președintelui în care critică USR: Ne scuzați că v-am stricat weekendul cu probleme așa minore!

1 lună in urmă 27

George Simion nu îl lasă pe Iohannis să respire. Liderul AUR i-a lasat un comentariu pe Facebook la mesajul transmis de președinte în care își cere scuze ironic că ”i-a stricat weekendul cu probleme minore”.

”Ne scuzați că v-am stricat weekendul cu probleme așa minore, legate de cetățenii români”, a transmis George Simion.

Pe lângă liderul AUR, contul președintelui Iohannis a fost luat cu asalt și de mai mulți membri USR PLUS.

”Ce reforme am compromis, dle Presedinte? Reformele din justitie sunt blocate de un an și nu am văzut sa încercați sa deblocati situația.”, a spus deputatul USRPLUS Silviu Dehelean.

”D-le presedinte dvs. ne numiti reformisti dar ne blocati reformele . Sprijiniti executarea ministrilor pe banda rulanta doar ca nu coincid cu o anumita agenda personala. Va reamintesc faptul ca in o coalitie exista mai multi parteneri nu servitori.Cu dl premier se pare ca nu rezoneaza cuvintele #transparenta #farapenali #farahotie. Luati decizia corecta! Schimbati premierul!Schimbati viziunea!Nu aruncati tara in haos!”, a adăugat Mihai Calinovici, consilier local USRPLUS.

Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului. Președintele a precizat că noua aliană între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.” a spus Președintele.

Citește și: Florin Cîțu, despre moţiunea de cenzură: „Este tristă această alianță USR AUR. Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul Investiţiilor”. Ce spune despre „trădarea” lui Orban
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă