George Simion i-a cerut ministrului educației ca elevii să dea examenele naționale în toamnă. Replica lui Sorin Cîmpeanu

1 lună in urmă 4


Reprezentanţii AUR i-au cerut miercuri ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ca examenele naționale să aibă loc în toamnă, pentru ca elevii să poată recupera materia pierdută în perioada în care au învățat de la distanță. În perioada de vară, elevii din anii terminali ar urma să participe la școli de vară pentru recuperarea materiei. În același timp, AUR a mai cerut ca școlile să fie deschise de urgență.


„După părerea noastră, pentru a nu suferi şocuri şi pentru a se desfăşura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susţinute la toamnă”, a spus George Simion, președintele AUR, la finalul întâlnirii cu ministrul educației.


George Simion nu a precizat în care lună din toamnă, în contextul în care anul școlar începe în septembrie.


El a mai spus că i-a cerut ministrului redeschiderea de urgență a școlilor și a grădinițelor.


„Grădiniţele mai ales trebuie deschise, pentru că ştim cu toţii realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă. Transmit domnului Arafat să deschidă şcolile (...) Nu este normal să fie deschise în acest moment, ianuarie 2021, cazinourile şi şcolile să fie închise. Am găsit în cei de la Ministerul Educaţiei un partener de dialog şi le-am cerut să susţină cu toată tăria deschiderea urgentă a şcolilor pentru profesori, pentru părinţi, dar mai ales pentru viitorul generaţiilor de după noi”, a mai spus Simion.


Sorin Cîmpeanu: Ne dorim examene în forma pe care toți elevii o cunosc


În replică, ministrul Cîmpeanu a declarat că „nu este adeptul schimbărilor bruște”.


„Predictibilitate cu
privire la forma de organizare, cu privire la conţinut, cu privire la dată. Nu
sunt adeptul schimbărilor bruşte în sistem. Aceste schimbări dezechilibrează
sistemul. Ne dorim predictibilitate, ne dorim organizare în forma pe care toţi
elevii din România, fie că vorbim de elevii de clasa a VIII-a pentru examenul
de capacitate, fie că vorbim de elevii de clasa a XII-a pentru examenul de
bacalaureat, o cunosc în acest moment”, a spus Cîmpeanu.


Ministrul educației spune că va face toate eforturile pentru ca examenele să se deruleze exact aşa cum sunt planificate, fără schimbări. Însă, Sorin Cîmpeanu a mai spus că, dacă în a doua jumătate a lunii ianuarie, în urma consultării cu experții Ministerului Sănătăţii și cu coordonatorii campaniei de vaccinare,  „vor rezulta scenarii care vor impune o schimbare, vă asigur că măsurile luate vor fi în sensul, exclusiv în sensul flexibilizării în interesul elevilor”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă