George Simion: Există o majoritate parlamentară care va vota pentru demiterea lui Florin Cîţu

1 lună in urmă 35


Copreşedintele AUR George Simion a anunţat vineri, 3 septembrie, că formaţiunea sa are 42 de semnături pentru moţiunea de cenzură. Acesta a precizat că nu îl interesează "un text al moţiunii", ci contează ca premierul Florin Cîţu "să fie dat jos", informează Agerpres.


George Simion a precizat că există o majoritate parlamentară care va vota pentru demiterea lui Florin Cîţu.


"Nu există nicio variantă în care Florin Cîţu să nu fie dat jos prin semnăturile şi voturile AUR. Cu siguranţă, în acest moment, este o majoritate lejeră dincolo de 234 de voturi de parlamentari, cât sunt necesare. Nu sunt probleme. Noi avem deja semnăturile - 42. În afară de un parlamentar care a avut COVID şi o să-i transmitem printr-o procedură specială hârtia", a spus George Simion, la Parlament.


Liderul AUR a adăugat că formaţiunea sa nu nu face nicio alianţă nici cu USR-PLUS, nici cu PSD.


Votăm în schimb pentru căderea lui Florin Cîţu - un puşcăriaş, care nu mai trebuie dovedit. Omul acesta nu trebuie să fie prim-ministru al României şi când am văzut că celelalte partide nu-şi asumă debarcarea lui Florin Cîţu, am luat această iniţiativă. În rest, nu ne cantonăm şi nu ne interesează un text al moţiunii, cum va fi dat jos, contează să fie dat jos şi să înţeleagă şi românii că plecarea lui înseamnă şi plecarea tuturor miniştrilor dezastruoşi.

George Simion:

El a susţinut că parlamentari ai AUR au fost contactaţi de reprezentanţi ai PNL şi din partea unui mogul de presă pentru a îi convinge să nu semneze moţiunea de cenzură. "Luni se depune moţiunea de cenzură", a spus George Simion, adăugând că formaţiunea sa nu doreşte să intre la guvernare.


"Dorim alegeri anticipate, pentru că există o altă configuraţie a voinţei poporului în momentul acesta sau dorim un guvern de specialişti şi avem propuneri pentru Ministerul Educaţiei, pentru Ministerul Transporturilor, pentru Ministerul Dezvoltării din afara membrilor AUR", a declarat Simion.


Liderul AUR, George Simion, l-a urmărit vineri, 3 septembrie, pe premierul Florin Cîțu, pe holurile Parlamentului, întrebându-l insistent de ce nu demisionează.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă