George Simion, după consultările de la Cotroceni: Preşedintele Klaus Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte

1 săptămână in urmă 20

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

Şeful statului a arătat că această propunere a venit din partea PNL, PSD, UDMR şi a minorităţilor naţionale.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El i-a urat lui Nicolae Ciucă, prezent la Palatul Cotroceni, mult succes.

George Simion, după consultările de la Cotroceni: Preşedintele Klaus Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte

„Astăzi au avut loc nişte pseudo-consultări, preşedintele Klaus Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte”, a spus George Simion.

Simion a mai spus că parlamentarii AUR nu vor vota un astfel de guvern PNL-PSD-UDMR.

”În acest moment, suntem singura formaţiune de Opoziţie care a fost prezentă la Cotroceni”, a mai spus Simion.

La rândul lui, copreşedintele AUR Claudiu Tîrziu a spus că au mers la Cotroceni pentru a-i spune preşedintelui că societatea este divizată pe tema certificatelor digitale, care reprezintă ”un element de segregare şi discriminare”. Tîrziu a arătat că i-au propus preşedintelui să organizeze un referendum pe tema vaccinării şi a introducerii certificatului.

”Domnul preşedinte ne-a spus că referendumul este consultativ”, a spus el, acuzându-l pe şeful statului că nu a ia decizii în favoarea românilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă