George R.R. Martin, autorul „Game of Thrones”, un nou contract, pe 5 ani, cu HBO. Va lua peste 40 de milioane de dolari pentru noi scenarii

1 lună in urmă 4

După succesul uriaș pe care l-a avut producția „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, serial adaptat de HBO după seria „Cântec de gheață și foc” a lui George R.R. Martin, scriitorul american de 72 de ani a semnat un nou acord pe cinci ani cu HBO, scrie The Guardian.

The Hollywood Reporter a dezvăluit că autorul seriei de cărți „Cântec de gheață și foc”, care a fost transformată în serialul de succes „Urzeala Tronurilor”, a perfectat un nou angajament cu HBO, care-i va aduce „undeva între 40 și 70 de milioane de dolari”.

Difuzat între 2011 și 2019, Game of Thrones a fost unul dintre cele mai mari succese ale HBO, devenind cel mai vizionat spectacol al său și câștigând 59 de premii Emmy.

Deși „Urzeala Tronurilor” s-a încheiat în 2019, proprietarul HBO, Warner Media, a anunțat deja un prequel, „House of the Dragon”, inspirat din cartea lui R.R. Martin din 2019 „Fire and Blood”.

Și mai există cinci proiecte în dezvoltare, toate cu acțiunea plasată în universul Urzelii Tronurilor.

În plus, Martin dezvoltă pentru HBO un serial inspirat de romanele „Who Fears Death” și „Roadmarks”. Seria de 10 episoade, care ar urma să înceapă producția luna viitoare și să fie difuzată în 2022, îi va avea ca protagoniști pe Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Paddy Considine și Matt Smith.

Între timp, fanii așteaptă în continuare ca Martin să termine de scris ultimele două cărți din cele șapte pe care se bazează Game of Thrones.

Martin a precizat în repetate rânduri că volumul de muncă și călătoriile l-au împiedicat să termine penultima carte din serie, „The Winds of Winter”.

El a declarat că dacă nu termină cartea până la 29 iulie 2020, le permite faniilor să-l închidă „într-o cabină mică de pe White Island, cu vedere la acel lac de acid sulfuric”. Mai târziu, a promis că nu va scrie niciun scenariu pentru „House of the Dragon” până nu va termina „The Winds of Winter” și a preconizat că cea de-a șasea carte din serie va fi gata de tipar în 2021.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă