GENA care dublează riscul de a fi infectat cu COVID-19 a fost descoperită de cercetătorii polonezi

1 săptămână in urmă 14

 Profimedia Doctor polonez FOTO: Profimedia

Cercetătorii polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Acest lucru ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care sunt cele mai expuse riscului unei boli grave, scrie Reuters.

JOI, 13 IANUARIE 2022, 18:40

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Având în vedere că reticența față de vaccin este un factor important ratelor mari de deces cauzate de coronavirus în Europa Centrală și de Est, cercetătorii speră că identificarea oamenilor cu cel mai mare risc de dezvoltare a unei boli severe  ii va încuraja sa se vaccineze.

”După mai bine de un an și jumătate de muncă, a fost posibil să se identifice o genă responsabilă pentru o predispoziție de a se îmbolnăvi grav după contactarea COVID-19”, a declarat ministrul polonez al Sănătății Adam Niedzielski, potrivit Reuters.

”Acest lucru înseamnă că în viitor vom putea identifica persoanele cu predispoziție de a suferi serios de pe urma virusului.” a adăugat ministrul polonez Adam Niedzielski.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au descoperit că gena a fost al patrulea cel mai important factor care a determinat severitatea bolii produse de COVID-19, după vârstă, greutate și sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populația poloneză, față de 8-9% în Europa în ansamblu și 27% în India, a spus Marcin Moniuszko, profesorul responsabil de proiect.

Alte studii au arătat, de asemenea, importanța factorilor genetici în dezvoltarea SARS-CoV–2. 

În noiembrie, oamenii de știință britanici au declarat că au identificat o versiune a unei gene care ar putea fi asociată cu un risc dublu de insuficiență pulmonară cauzată de COVID-19.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă