Gena care dublează riscul de a face o formă severă de Covid-19. Este prezentă în 9% din populația Europei

1 săptămână in urmă 9

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 17:09

236 citiri

Gena care dublează riscul de a face o formă severă de Covid-19. Este prezentă în 9% din populația Europei

Ministrul polonez al Sănătății a anunțat joi, 13 ianuarie, că oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Bialystok au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a dezvolta o formă gravă de Covid-19.

Descoperirea ar putea ajuta medicii să identifice persoanele cele mai expuse riscului în urma contractării coronavirusului.

Cercetătorii speră astfel că prin identificarea celor expuşi unui risc crescut îi va încuraja pe aceştia să se vaccineze şi le va oferi acces la mai multe opţiuni de tratament intensiv în caz de infectare, notează sursa citată.

”După mai bine de un an şi jumătate de muncă, a fost posibil să identificăm o genă responsabilă pentru o predispoziţie de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a declarat ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski.

”Aceasta înseamnă că în viitor vom putea să identificăm persoanele cu o predispoziţie de a face o formă gravă de COVID-19”, a mai spus el.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok au constatat că gena este al patrulea cel mai important factor în determinarea gravităţii formei de COVID-19 dezvoltate, după factori precum vârstă, greutate şi sex.

Gena este prezentă la aproximativ 14% din populaţia poloneză, comparativ cu 8-9% din populaţia Europei şi 27% din cea a Indiei, a spus Marcin Moniuszko, profesorul responsabil cu proiectul de cercetare.

Alte studii au arătat, de asemenea, importanţa factorilor genetici în modul în care se dezvoltă boala la o persoană cu COVID-19.

În noiembrie, oamenii de ştiinţă britanici au anunţat că au identificat o versiune a unei gene care ar putea fi asociată cu dublarea riscului de insuficienţă pulmonară din cauza COVID-19.

Citeste si:

O tânără fotomodel a fost răpusă de coronavirus la numai 18 ani. Brazilianca era vaccinată anti-COVID FOTO

Modelul brazilian Valentina Boscardin a murit la vârsta de 18 ani în urma complicațiilor apărute după ce s-a îmbolnăvit de Covid. Tânăra, care fusese internată de câteva zile într-un...

Președintele și vicepreședintele CJ Timiș, depistați cu COVID-19. Ambii sunt vaccinați cu trei doze

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în urma unui test RT-PCR făcut miercuri pentru a pleca joi la Novi Sad, în Serbia, unde joi seară are...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă