GCS: ”Șase decese COVID înregistrate ieri în județul Sălaj au fost transmise ca fiind înregistrate în județul Suceava”. Cum justifică autoritățile

4 luni in urmă 14


Grupul de Comunicare Strategică a remis marți după-amiază un comunicat prin care precizează că a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică asupra faptului că în raportarea privind decesele de coronavirus, transmisă în buletinul de presă de luni, 19 octombrie, șase decese înregistrate în județul Sălaj au fost transmise ca fiind înregistrate în județul Suceava. ”Eroare materială”, au justificat autoritățile.


În buletinul de presă dat publicități luni se arăta: ”În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București”.


Luni, potrivit Instituției Prefectului Sălaj la nivelul județului erau 49 de persoane decedate, înregistrate de la începutul pandemiei.


România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 3.400 de noi cazuri de COVID-19, fiind efectuate 29.845 de mii de teste. Potrivit bilanțului anunțat marți de autorități, 65 de persoane au murit, iar numărul pacienților de la ATI a ajuns la 768.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă