Gazonul stadionului UTA, protejat cu o folie de temperaturile cu minus!

1 săptămână in urmă 12

Sistemul de degivrare al stadionului „Francisc Neuman” merge pe bucăți, iar cheltuielile cu curentul sunt oricum mari, firma Recons a trebuit să improvizeze mult la arena arădeană într-o săptămână cu temperaturi foarte scăzute.

De luni până ieri, zăpada a fost îndepărtată de pe gazon cu ajutorul unor freze, iar de miercuri s-a dat drumul și la sistemul de încălzire. Problema e că acesta funcționează la 25% din capacitate și asta pentru că transformatorul nu duce mai mult. Adică ne aflăm exact în situația de iarna trecută, când angajații Enel-Distribuție au înlocuit destule siguranțe arse pe fondul suprasarcinilor. Nu s-a făcut nimic de atunci, iar astăzi, gazonul poate fi dezghețat doar pe bucăți.

Totuși, cei de la Recons au găsit o soluție inedită pentru a feri iarba de pe stadionul din Calea Aurel Vlaicu de îngheț, în zilele ce urmează. Aproximativ 30 de angajați ai firmei angajate de Primărie au desfășurat pe întreaga suprafață de teren cu o folie protectoare, în așa fel încât să existe o temperatură constantă cu plus, favorizată și de funcționarea, pe bucăți, a degivrării.

La această oră, gazonul nu arată deloc bine pe arena „Francisc Neuman”, dar mai sunt 8 zile până la meciul cu Gaz Metan Mediaș, timp în care lucrurile pot fi îmbunătățite. Echipa lui Laszlo Balint se întoarce mâine din cantonamentul din Antalya, dar nu va folosi deloc terenul de acasă pentru pregătirea disputei cu trupa lui Ilie Poenaru.

Discuții la Primăria Arad chiar pe tema schimbării gazonului

Dacă primarul Aradului, Călin Bibarț, nu este foarte interesat de soarta echipei fanion a orașului pe care-l păstorește, viceprimarul Lazăr Faur le-a deschis ușa deputatului Sergiu Bîlcea și lui Alexandru Meszar, conducătorul de facto al UTA-ei.

În primul rând, cei doi oaspeți au aflat că dinspre Centrul Municipal de Cultură Arad, pe bază de proiecte, va sosi aceeași sumă ca și în anul precedent în contul „Bătrânei Doamne”, respectiv 4 milioane de lei. În schimb, Bîlcea a deschis o discuție separată despre investițiile ce se impun la stadionul „Francisc  Neuman”, iar  cheltuielile să fie prinse încă din start în bugetul Primăriei pentru 2022.

Prioritatea zero ar fi înlocuirea gazonului din Calea Aurel Vlaicu, iar deputatul arădean a oferit și soluția organizării unor spectacole pe stadionul Aradului, de tipul festivalurilor de muzică de Untold, iar încasările să fie investite într-un nou „covor” de iarbă. Ideea nu i-a displăcut viceprimarului Aradului, așa că nu e exclus ca din vară UTA să beneficieze de un gazon nou-nouț.

The post Gazonul stadionului UTA, protejat cu o folie de temperaturile cu minus! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă