Garda de Mediu anunță că a făcut curățenie pe litoral. Amenzi de un milion de lei, dublu față de 2020

1 lună in urmă 24

Garda Naţională de Mediu a aplicat amenzi în valoare de aproape 1 milion de lei, dublu față de anul trecut, în urma controalelor în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre, derulate în perioada 2 - 22 august 2021. De asemenea, au fost sacționați cei cu construcții ilegale amplasate pe plaja de la Corbu.

"Numărul şi valoarea sancţiunilor aplicate pe litoral s-au dublat, faţă de 2020, după ce Garda Naţională de Mediu a demarat o amplă acţiune de control în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre. Timp de 20 de zile (în perioada 2 - 22.08.2021), comisarii GNM au verificat operatorii de plaje, agenţii comerciali şi administraţiile publice din aceste staţiuni şi au constatat numeroase nereguli privind gestionarea deşeurilor", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu.

În urma controalelor efectuate pe Litoral, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat 92 de amenzi (aproape dublu faţă de anul trecut, când fost aplicate 49 de amenzi) în valoare de 997.700 lei (faţă de 430.000 de lei în 2020).

Totodată, fost înaintată şi o sesizare penală, către organele în drept, pentru neaplicarea măsurilor de desfiinţare a unei construcţii ilegale amplasate pe plaja Corbu.

Citește și: Plajele au fost invadate de alge. Apele Române au strâns peste 10.000 de tone, cele mai multe din sudul litoralului

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă