GALERIE FOTO Cum arată un paradis pustiu: Palma de Mallorca

1 săptămână in urmă 12

Restricțiile introduse pentru a combate pandemia de Covid-19 și-au lăsat amprenta și asupra faimoase insule Palma de Mallorca din arhipelagul Balearelor, care dacă odinioară era plină de turiști acum este pustie. O liniște adâncă s-a abătut peste acest paradis și totul pare oprit în loc. Aproape 50000 de locuitori ai insulei au contractat virusul, iar la mijlocul lunii februarie rata infecțiilor era de 150 de cazuri la 100000 de locuitori.

Sursa: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Palma de Mallorca este cel mai mare oraș și capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare din Spania. Are în jur de 401.000 locuitori, aproape jumătate din populația totală a insulei Mallorca. Orașul este situat în nord-vestul unui golf din sud-vestul insulei Mallorca. A devenit destinație turistică în 1950, numărul de turiști crescând substanțial în ultima jumătate de secol.

Sursa Foto: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Reședința oficială a regelui, Palatul Regal este folosit în prezent pentru ceremonii și recepții. Palatul Regal este situat vizavi de Catedrala din Palma și oferă o priveliște superbă asupra golfului și plajei din oraș. Numele acestuia „Almudaina” provine din limba arabă, înseamnă „cetate” și se referă la cetatea musulmană construită în secolul al X-lea.

Sursa Foto: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Portul este dominat de Catedrala „La Seu”, de la belvedere primind forma unei fortificații. Catedrala din Palma este un monument istoric și de arhitectură din Palma de Mallorca. În mod colocvial este denumită La Seu, ceea ce în limba catalană înseamnă „la sediu”, cu referire la sediul episcopal. Lăcașul este catedrala Diecezei de Mallorca.

Sursa Foto: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Castelul Bellver este o construcție gotică, situată pe un deal străjuiește orașul Palma de Mallorca. Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea şi este unul dintre cele mai circulare castele din Europa. Ridicat inițial ca reședință pentru familia regală, ulterior Castelul Bellver a fost transformat într-o închisoare militară. Astăzi, Castelul Bellver este în administrația civică și este una dintre cele mai populare atracții turistice din Palma de Mallorca.

Sursa: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Hotelurile din Palma De Mallorca sunt la mare căutare de toți turiștii care își doresc să petreacă o vacanţã de excepție. De la balconul camerei de hotel se pot bucura de miraculosul peisaj oferit de frumusețea orașului.

Sursa Foto: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

Portul fermecător este plin de iahturi de lux și atrage o mulțime de turiști în magazinele elegante, cafenelele și restaurantele de lux. Cu buticurile sale scumpe și mașinile strălucitoare văzute pe străzile din oraș, Puerto Portals se simte ca o versiune mai mică a lui Monte Carlo.

Sursa Foto: Gabriela Cotoară/ Arhiva Personală

NOTĂ: Gabriela Cotoară este absolventă a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, în prezent colaborator Radio Punct UK și profesor de limbă engleză, participantă la cursul online de jurnalism organizat de G4Media/ susținut de jurnalistul Petru Clej.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă