„Galben-albastrele” au câștigat și al doilea amical cu Duga Sabac

1 săptămână in urmă 20

18 September 2022 19:30

Arădencele au început cu un run de 10 puncte, dar sârboaicele și-au revenit și au pus mai multe probleme ca în primul amical.

Scris de Andreea Vlase - Arădencele au început cu un run de 10 puncte, dar sârboaicele și-au revenit și au pus mai multe probleme ca în primul amical.

ARAD. FCC Baschet UAV Arad a câștigat al doilea meci de pregătire de acasă cu WBC Duga Sabac, scor 78-54 (20-12, 16-16, 21-14, 21-12). Formația arădeană a condus pe toată durata partidei, dar nu a mai controlat jocul la fel de autoritar ca în prima zi, deși diferența a fost mai mare la final.

Dacă în primul amical Bulj a început cu două românce, respectând regulamentul întrecerilor interne, în jocul de duminică le-a trimis în 5-ul de start pe Hadzovic, Akathiotou, Racic, Baptiste și Madden. Arădencele au început cu zece puncte la rând, sârboaicele marcând primul coș după jumătatea sfertului unu. La prima pauză tabela arăta 20-12.

Parțialul sfertului doi a fost egal, 16-16, astfel că la vestiare s-a mers cu 36-28 în favoarea gazdelor. Acestea s-au distanțat când au forțat cu presingul avansat și aveau 57-42 la ultima pauză. S-a încheiat 78-54, dar s-a resimțit oboseala a două meciuri jucate în zile consecutive în presezon. Dacă în primul joc atacul a mers destul de cursiv la FCC UAV, în al doilea echipa a reușit câteva faze frumoase, dar au și fost probleme, normale pentru primele jocuri în această formulă, când se lucrează la omogenizare.

Marcatoare

Trinity Baptiste a fost din nou coșghetera partidei cu 21 de puncte (plus 5 recuperări și 6 intercepții). Brankica Hadzovic a fost aproape de double-double, cu 17 puncte și 9 pase decisive, iar Veatriki Akathiotou a avut 13 puncte și 8 recuperări. Pentru FCC UAV au mai înscris: Madden 12 puncte (7 recuperări), Marjanovic 7 puncte, Georgieva 2 puncte, Roșu 2, Racic 2, Ciotir 2. Au mai jucat Fleșer, Negru și Timotity. La sârboaice s-a remarcat Stepanovic cu 18 puncte și 6 recuperări.

Pentru arădence urmează încă o săptămână de pregătiri intense, la finalul căreia vor avea o dublă și mai grea, cu Steaua Roșie Belgrad, în 24 și 25 septembrie, tot acasă. Apoi primul meci oficial va fi la începutul lunii viitoare, cu CSM Târgoviște în prima rundă din campionat. Locația etapei-turneu care deschide noua ediție a Ligii Naționale nu a fost anunțată încă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă