Galatasaray contestă arbitrajul din derby-ul cu Fenerbahce. Președintele clubului cere "reformarea sistemului"

2 săptămâni in urmă 7

  • Liga1: CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Galatasaray a cerut penalty în minutul 90+11

Echipa lui Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău trebuia să primească un penalty în minutul 90+11, dar arbitrul central Halil Meler n-a luat o decizie în acest sens, inclusiv după consultarea sistemului VAR. Dursun l-a împins în careu pe Kutlu, apoi a atins mingea cu mâna.

Președintele clubului Galatasaray, Burak Elmas, a organizat astăzi o conferință de presă, în care a “desființat” conducerea arbitrajului din Turcia și a cerut “reformarea sistemului”.

Hai în Digi Online să vezi cele mai spectaculoase locații safari din Zimbabwe și Africa de Sud. Numai pe Digi Animal World, de la 19:00!

Elmas a cerut o întâlnire cu președintele Federației Turce de Fotbal pentru a discuta despre îmbunătățirea arbitrajelor.

“Din păcate, eforturile noastre de a reforma sistemul sunt sabotate în mod constant de mentalități greșite din interiorul sistemului, care încearcă să blocheze acțiunile noastre. Am văzut un management greșit și malițios al arbitrului în această seară. Am anticipat acest arbitraj, acest arbitru a mai avut astfel de prestații în trecut. Arbitrii au încercat să ne încetinească echipa și au depus eforturi mari să ne arate cartonașe pentru antrenor și jucători.

Fotbalul din Turcia ar trebui să fie pe locul pe care merită, iar mentalitatea murdară n-ar trebui să domine fotbalul. Voi face totul pentru a apăra drepturile clubului Galatasaray. Am cerut o întâlnire cu conducerea Federației, mâine. În plus, aștept ca raportul arbitrului Halil Meler să fie public. Vreau să văd cum sunt evaluate performanțele arbitrilor și modul în care gândesc arbitrii și observatorii.

Avem o echipă foarte tânără, încercăm să construim o echipă de succes. Acești fotbaliști trebuie să joace împreună în următorii 5-6 ani. Obiectivul este să ajungem în fazele finale ale cupelor europene, avem un plan de viitor la Galatasaray. Dar temerile mele sunt că sistemul va încerca să ne blocheze. Avem doar două variante: fie vor reuși să schimbăm sistemul, fie sistemul ne va înghiți. Sper că vom reuși să reformăm sistemul, iar fotbalul din Turcia va avea de câștigat”, a spus Burak Elmas, citat de site-ul clubului Galatasaray.

Galatasaray, eșec în superioritate numerică

Galatasaray a deschis scorul în minutul 16, din pasa lui Moruțan. Fenerbahce a egalat în minutul 31, prin Ozil.

Fenerbahce a rămas în inferioritate numerică în minutul 83, după eliminarea lui Tisserand.

Galatasaray a egalat în minutul 84, prin Diagne, dar reușita a fost anulată după consultarea sistemului VAR, pentru un fault în atac.

Fenerbahce a înscris în minutul 90+4, prin Crespo.

Antrenorul de la Galatasaray, Fatih Terim, a fost eliminat în minutul 90+7, pentru proteste.

Galatasaray ocupă locul 8 în Superliga Turciei, iar Fenerbahce a urcat pe locul cinci.

Etichete: arbitraj , fenerbahce , turcia , galatasaray , super lig , burak elmas

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă