Gala Tânărului Actor HOP 2021 – Marele premiu a fost câştigat de Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”

1 lună in urmă 35

Premiul „Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei Tânărului Actor HOP 2021, a fost acordat sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, actriţei Oana Antonovici pentru rolul din „Caţa, Caţa, Caţaveanca”, transmite News.ro.

Ediţia a XXIV-a a Galei Tânărului Actor HOP a avut tema „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”, iar concurenţii au pregătit momente inspirate de universul lui Ion Luca Caragiale: „Caragiale – o lume în mişcare”, „Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută).

Pentru al treilea an, directorul artistic al Galei HOP a fost coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

Juriul concursului a fost format din Ioana Băgăţan – actriţă, Ala Menşicov-Vutcărău – actriţă, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache – actriţă, Vava Ştefănescu – coregrafă.

Premiile Galei HOP

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”. Premiul a fost anunţat de coregraful Gigi Căciuleanu.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Diana-Raluca Amitroaie pentru „Andrisantul Necunoscut”. Mihai Constantin a fost cel care a anunţat premiul.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a revenit actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”.
Premiul a fost anunţat de actriţa Ioana Bogăţan.

Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „D’ale lu’ Aghiuţă”, cu Stela Cora, Andrei Cristea şi Lăcrămioara Soare. Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a. Premiul a fost anunţat de actriţa Ala Menşicov-Vutcărău.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Petru Marginean a fost recompensat cu premiul special al juriului a fost acordat actorului pentru „REPAUS”. Actorul Dragoş Ioniţă, câştigătorul premiului de anul trecut, i-a înmânat premiul.

Premiile publicului: Cea mai bună actriţă: Andrada Oltean, Cel mai bun actor: Marin Luanciuc, Cea mai bună trupă de actori: „Memento uMori (I.L. Condoleanţe)”, cu Cezara Creţu, Andrada Oltean, Vlad Pelin şi Alis Pelle.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală – un premiu acordat de actriţa Dorina Lazăr (premiu găzduit) a fost al actriţei Andrada Oltean pentru „Pentru faptă, răsplată”. Premiul a fost anunţat de actriţa Daniela Nane. (Foto: Oana Antonovici / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă