Gafe peste gafe în primul amical al iernii: UTA – Sporting Charleroi 1-4

2 săptămâni in urmă 23

Amânat cu o zi din pricina ploilor torențiale ce au căzut sâmbătă, în Antalya, amicalul dintre UTA și Sporting Charleroi, s-a disputat în această dimineață pe unul dintre terenurile excelente ale bazei sportive deținută de Hotelul Titanic Deluxe Golf, acolo unde arădenii sunt cantonați între 5 și 15 ianuarie.

Fără a arăta o superioritate mare în joc, belgienii de pe locul 7 în Jupiler Pro League s-au impus cu 4-1, pe fondul gafelor imense din apărarea „roș-albilor”

Laszlo Balint le-a dat  credit în acest prim al anului multor dintre titularii săi obișnuiți. De altfel, schimbările au apărut în defensivă, acolo unde au apărut Baravykas, Dima și chiar Benga și odată cu ei și fisurile ce au favorizat reușitele adversarilor, care au început partida cu trei dintre fotbaliștii de prim „11”. În rest, tehnicianul Edward Still a utilizat destui fotbaliști tineri, printre care și doi de doar 17 ani, Wasinski si Boukamir.

Au luat apă la nivelul fundașilor centrali

Charleroi a concretizat și pe tabelă startul mai bun de meci. În minutul 8, după un atac purtat pe stânga de Charleroi și o minge deviată de Iacob din fața lui Bayo, Petkevicius a reluat cu capul spre poartă, ultima atingere aparținându-i lui Benga.

UTA nu a avut replică, ba, mai mult, a încasat și golul de 2-0 după 21 de minuute de joc. Dima a avut o alunecare întârziată asupra lui Bayo în careu, arbitrul a dictat penalty și același Bayo l-a învins pe Iacob cu un șut la semi-înălțime trimis în stânga.

UTA a început să domine teritorial confruntarea, însă fără a pune cu adevărat probleme la poarta lui Kamara. Singura situație a „roș-albilor” a venit în minutul 32, după centrarea din corner a lui Ubbink și „capul” lui Laukzemis de puțin pe lângă poartă. Ultimele 5 minute ale primului act le-a aparținut din nou belgienilor, care au ratat prin Benchaib, iar Iacob s-a opus șutului lui Bayo.

Vorobjovas – una caldă, alta rece

Cu 6 înlocuiri la pauză, „Bătrâna Doamnă” a dat o replică ceva mai bună în startul reprizei secunde. Finalizările lui Roger parate ușor de Kamara au anunțat, oarecum, reușita de 1-2. În minutul 57, Miculescu a interceptat un balon în stânga, a pasat pe jos în careu, Dangubic a sărit peste balon și Vorobjovas a reluat cu stângul în plasă. A fost un singur foc de paie, căci arădenii au început să comită din nou peste erori în apărare, iar Charleroi a mulțumit și s-a distanțat pe tabelă. În minutul 68, Wasinski i-a furat un balon lui Vorobjovas pe zonă centrală și l-a bătut pe Balauru cu un șut cu efect din 17 metri. 4 minute mai târziu, a venit rândul lui Baravykas să piardă un balon în dreapta, Kayembe a pasat din stânga și Gholizadeh l-a bătut și el pe Balauru cu un șut din 14 metri. UTA a terminat cu 5 juniori în teren amicalul din această dimineață și cu o ultimă situație de poartă semnată Roger: finalizare în cros de la 14 metri lateral stânga pe lângă.

Caută adversar în locul maghiarilor de la Honved

Așadar, formația lui Laszlo Balint pierde clar primul test al iernii în Antalya, toate reușitele lui Charleroi născându-se după erori grave ale jucătorilor arădeni. Fiindcă maghiarii de la Honved nu au mai ajuns în Turcia, ca urmare a numeroaselor cazuri de COVID din cadrul lotului, utiștii sunt în căutarea unui alt adversar pentru ziua de miercuri. În fine, vineri, 14 ianuarie, arădenii se vor afla față în față cu divizionara secundă elvețiană, Aarau.

Formații:

UTA: Fl. Iacob (46 Balauru) – Baravykas (81 Pătlăgică), Benga (46 Erico), Dima (46 Medjimorec), Shlyakov (81 Mar) – Batha (46 Vorobjovas), Passaglia (46 Isac) – Roger, Ubbink (81 Vermeșan), Miculescu (60 Mercioiu) – Laukzemis (46 Dangubic). Antrenor: Laszlo Balint

Charleroi: Kamara – Ozornwafor, Besille, Boukamir, Morioka – Wasinski, Gholizadeh –  Tchatchoua, Benchaib, Petkevicius – Bayo. Au mai jucat: Desprez, Kayembe, Lokembo, Nkuba, Descotte, Lutte. Antrenor: Edward Still

Balint: „ Sunt foarte multe concluzii de tras și, din păcate, prea puține favorabile nouă”

Așadar, UTA a început anul așa cum l-a terminat, cu un eșec. Dacă acel 1-2 la Voluntari i-au costat pe arădeni 3 puncte în Liga 1, 1-4 în fața belgienilor de la Sporting Charleroi, în primul amical al iernii, ar trebui să-i arate lui Laszlo Balint unde mai are de lucrat până să joace cu Gazul, pe 23 ianuarie, un meci deja decisiv pentru „roș-albi” în lupta pentru play-off.

În Antalya, defensiva „Bătrânei Doamne” a gafat nepermis în fața unor jucători care nu sunt obișnuiți cu statutul de titulari la ocupanta locului 7 în Jupiler Pro League, ceea ce – evident – l-a nemulțumit pe antrenorul utist.

„Singurul lucru pozitiv din acest meci cred că poate fi considerat efortul pe care l-au făcut jucătorii, împotriva unei echipe care ne-a făcut să alergăm, o echipă agresivă, puternică. În rest, nu prea a funcționat nimic. Din punct de vedere tactic, cel puțin pe defensivă, am avut foarte mari probleme, iar lipsa de responsabilitate individuală ne-a costat scump.

Practic, niște greșeli individuale foarte mari la golurile adversarului a făcut ca scorul să fie cel înregistrat după 90 de minute. Suntem departe de nivelul fotbalului din Belgia, e nevoie de mult mai multă responsabilitate, de mult mai multă dinamică și de un joc rapid împotriva unor astfel de echipe. Am suferit, din păcate, și la duelurile unu contra unu.

Se vede că Charleroi e o echipă cu talie, o echipă cu jucători foarte puternici. Sunt foarte multe concluzii de tras după acest meci și, din păcate, prea puține favorabile nouă”, a punctat Balint.

Așteaptă doi jucători de atac până marți

A existat și un fotbalist care a evoluat tot meciul în această dimineață, brazilianul Roger jr., Laszlo Balint așteptând încă întăririle promise de conducere după despărțirile de șase jucători. Un fundaș lateral, un mijlocaș de bandă ofensiv și un atacant îi lipsesc astăzi UTA-ei.

„Ideal ar fi fost să facem acest cantonament cu lotul complet, însă, am mai spus-o, negocierile în această perioadă sunt anevoioase. Sperăm ca pâna marți sa sosească alături de echipă și ceilalți doi jucători de atac”, ne-a mai mărturisit tehnicianul „Bătrânei Doamne”

 

The post Gafe peste gafe în primul amical al iernii: UTA – Sporting Charleroi 1-4 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă