Gafă uriaşă a lui Armin Laschet, candidatul susţinut de Angela Merkel. Votul său ar putea fi invalidat după ce a arătat presei cum a votat - VIDEO

3 săptămâni in urmă 22

Liderul Uniunii Creştin Democrate (CDU), Armin Laschet, a omis să ascundă buletinul de vot în faţa camerelor de luat vederi, aşa cum prevede Codul Electoral, ceea ce ar putea conduce la invalidarea votului său, relatează AFP, citat de news.ro.

Gafă uriaşă a lui Armin Laschet, candidatul susţinut de Angela Merkel. Votul său ar putea fi invalidat după ce a arătat presei cum a votat - VIDEO

Captură Twitter

Armin Laschet nu şi-a împăturit buletinul de vot, pe care algătorii aplică două bife pentru cele două voturi de care dispun. Astfel, în momentul în care a introdus în mod ostentativ buletinul în urmă, în faţa camerelor de luat vederi, toată lumea a putut să vadă că a votat cu Uniunea Creştin Democrată (CDU) - în pofida secretului votului, prevăzut de legislaţia germană.

Alegătorul trebuie "să-şi împăturească buletinul de vot astfel încât să nu poată fi recunoscut", prevede Codul Electoral. Gestul ar putea conduce la o invalidare a votului liderului conservatorilor germani. Armin Laschet a făcut deja o greşeală care l-a costat scump în privinţa popularităţii, în timpul inundaţiilor grave din vestul ţării, în iulie.

All of the candidates for German chancellor have cast their votes, but Armin Laschet made a mistake.

The CDU/CSU hopeful folded his ballot paper in such a way that his choices were visible.

The Federal Returning Officer says there isn't a problem - the ballot paper is valid. pic.twitter.com/zieeglha8V

— DW Politics (@dw_politics) September 26, 2021

Camerele TV l-au surprins râzând, în fundal, în timp ce preşedintele german Frank-Walter Steinmeier susţinea un discurs sobru în regiuni devastate de o catastrofă soldată cu 180 de morţi şi care a cauzat pagube uriaşe. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare germane urmează să fie cunoscute duminică seara, un scrutin strâns între social-democraţi, creditaţi pe prmul loc de ultimele sondaje, şi conservatori, afectaţi de nepopularitatea lui Armin Laschet.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă